Hirdetés

Elhunyt Rutger Hauer

|

A Szárnyas fejvadász, az Őrült Stone, avagy 2008: A patkány éve és a Koldus puskával filmek színésze 75 évesen távozott az élők sorából.

Hirdetés

Rövid betegeskedés után 75 éves korában, július 19-én, otthonában halt meg a tehetséges holland színész, Rutger Hauer, akinek temetését a minap tartották - erősítette meg ügynöke. 

Hirdetés

Mielőtt befutott volna, dolgozott teherszállító hajón, villanyszerelőként és ácsként is, miközben esti iskolában tanult színművészetet. Első munkája a Floris c. sorozat főszerepe volt, majd négy évvel később Paul Verhoeven Török gyümölcsében szerepelt, míg végül 1981-ben már a Fantom az éjszakában filmben játszott együtt Sylvester Stallonéval, amit a leghíresebb szerepe, a Szárnyas fejvadász Roy Batty-je követett. Pályafutása során olyan filmekben szórakoztatta a nézőket, mint a Sólyomasszony, Az országút fantomja, a Vak végzet, az Őrült Stone, avagy 2008: A patkány éve, a Sin City - A bűn városa, a Batman: Kezdődik!, a Koldus puskával vagy éppen legutóbb a Testvérlövészek. 

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.