Hirdetés

Saját képregénysorozatot kap Rorschach a Watchmenből

|

Tom King és Jorge Fornés folytatják a Watchment.

Hirdetés

A huszadik század képregényművészetének legjelentősebb, legforradalmibb alkotásai között tartják számon Alan Moore Watchmenjét, melyet valószínűleg nem is szükségeltetik senki számára bemutatni. Az elmúlt években az HBO-s Watchmen-sorozat és a Watchmen világát a DC fő idővonalába bevezető Doomsday Clock képregényfolyam is újraértelmezte a karakterek örökségét, ráadásul most is sztáralkotóktól érkezik a következő interpretáció.

Hirdetés

Korábban elhintett infómorzsákból már lehetett sejteni, most azonban végre lehullt a lepel: a főképp Batman és Mister Miracle képregények révén ismert Tom King Jorge Fornés illusztrátorral közösen folytatják a Watchment, ami az eredeti Watchmen-univerzumban játszódik majd, napjainkban, vagyis nagyjából 35 évet ugrunk előre az időben. A 12 füzetesre tervezett limitált sorozat Rorschach néven fog futni, méghozzá a felnőtt közönséget megcélzó Black Label alkiadó alatt.

King a következőképp nyilatkozott a képregényről:

Ahogyan az HBO Watchmen-sorozata, de legfőképp az eredeti, 1986-ban megjelent Watchmen, ez egy felettébb politikai, dühös munka. Mind dühösek vagyunk mostanában, és tennünk kell valamit ezzel a dühvel. A mű címe nem azért Rorschach, mert így hívják a karaktert is, hanem azért, mert amit meglátunk ezekben a figurákban, az náluk sokkal többet mond el saját magunkról.

A Rorschach első száma október 13-án kerül a képregényboltok polcaira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.