Hirdetés

Sam Raimi rendezheti a Királygyilkos krónikája című fantasy-t

|

Nívós rendezővel indulhat útjára Kvothe legendája a filmvásznon. Erre minden fantasy rajongónak érdemes lesz odafigyelnie.

Hirdetés

A Variety forrásai szerint a fan-favorite filmkészítő, Sam Raimi (Evil Dead, Pókember) tárgyalásokat folytat a Lionsgatetel Patrick Rothfuss bestseller fantasyjének, a Királygyilkos krónikájának megrendezéséről. Nem ez az első alkalom, hogy Raimi ezzel a műfajjal kacérkodik, hiszen A hobbit trilógiában és a Warcraftban is érdekelt volt.

Hirdetés

A film mellett már egy sorozat is készülőben van a könyvek alapján, amit a Showtime fog műsorra tűzni. A történetben fontos szerepet tölt be a zene, ezért a Pulitzer-, Tony-, Grammy- és Emmy-díjas Lin-Manuel Miranda felügyel mind a film mind pedig a sorozat dallamaira.

A filmes adaptáció az első könyvet, A szél nevét fogja feldolgozni, amelynek forgatókönyvén jelenleg Lindsey Beer (Transformers: Az utolsó lovag, Dungeons and Dragons) dolgozik. Miranda és Rothfuss szorosan együtt dolgoznak a filmesekkel annak érdekében, hogy a lehető leghűebben keljen életre Kvothe, a királygyilkos világa. Kreativitásukat a sorozat elkészítése során is kamatoztatják, ami előzménytörténetként szolgál majd a filmnek, teljesen új karakterekkel a középpontban.

Rothfuss műve valóban a kortárs fantasyk egyik legjobbja, amiből már több mint 10 millió példány kelt el világszerte. A varázslatos elemeket egy ismerős, de mégis új és egyedi köntösben mutatja be, amelyek valójában csak körítésként szolgálnak egy rétegelt, személyes történetnek. Reméljük a film is képes lesz átadni ezeknek a könyveknek a hangulatát. Annyi biztos, hogy Sam Raiminál jó kezekben lenne az adaptáció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.