Hirdetés

Scarlett Johansson ugyanannyit keresett, mint Chris Evans

|

Hirdetés

Az ugye már régóta nem titok, hogy Robert Downey Jr. a legjobban fizetett bosszúálló, de szerencsére annyire nem volt önző és lobbizott a többiek keresetéért is. Most a Variety információi alapján Scarlett Johansson fizetése nagyjából ugyanannyi volt, mint férfi társaié, Chris Hemsworthé és Chris Evansé. Ezzal a korábbi pletyka (hogy dupla annyit kapott) egész biztosan kamu. Hollywoodot egyre keményebben vádolják szexizmussal, nem csak azért mert kevesebb nőt alakalmaznak, mint férfit, hanem azért is mert gyakran nem csak pár százalékos különbségekről van szó a szerződésekben, hanem tényleg komoly összegekről. Úgy néz ki mégis van remény az egyenlőségre, főleg, ha hasonlóan Jennifer Lawrence-hez egyre többen hívják fel rá a figyelmet. A Disney amúgy is kivételnek számít, és erre nagyon büszkék is. Sőt igyekeznek minden tekintetben kiegyenlíteni a dolgokat. Alan Horn (vezérigazgató) így nyilatkozott a témával kapcsolatban:

A nézők bebizonyították, hogy van kereslet a dinamikus női főszerepekre és nőkre koncentráló történetekre, és mint iparág, felelőséggel tarozunk, hogy megszülethessenek ilyen karakterek és megfelelően kompenzáljuk érte a színészeket.
Amúgy a Disney tényleg úttörőnek számít, mert például Angeline Jolie legnaygobb fizetését a Demónáért kapta. Aztán ne felejtsük el legfrisseb meséiket se: a Jégvarázst, az Agymanókat és a Meridát, mindannyian a női nemre koncentrálnak. A Hamupipőke és Szépség és a szörnyeteg pedig készülőben van. Tényleg igyekeznek, hogy a nők filmes jelenléte megközelítse a férfiakét.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.