Hirdetés

A Sicario folytatása tízszer olyan reflektív lesz

|

Egyre jobbnak ígérkezik a Sicario folytatása. Taylor Sheridan forgatókönyvíró elmondása szerint az első rész legjobb aspektusait egyáltalán nem fogja elfelejteni a folytatás, hanem inkább rájuk erősít majd.

Hirdetés

Hirdetés

A Sicario - A bérgyilkos megnézése után talán senki nem számított volna arra, hogy ennek a filmnek szüksége van folytatásra vagy lehetséges épkézláb módon folytatni történetét, mégis úgy tűnik, hogy a Lionsgate egy trilógiává duzzasztja a rendkívül nyomasztó, földhözragadt politikai-thrillert, amely az amerikai igazságszolgáltatás nem túl bevett módját tárta elénk köntörfalazás és patriótizmus nélkül a mexikói drogkartellek kegyetlen világában.

Az első film sikeréhez nagyban hozzájárult Emily Blunt, Benicio Del Toro és Josh Brolin is, akik lenyűgöző színészi játékukkal még életszerűbbé varázsolták Taylor Sheridan forgatókönyvét. A Soldadóban ugyan az eredeti stábból a Denis Villeneuve és Roger Deakins zseniális párosa már nem tér vissza, ahogyan Emily Blunt sem, mégis egyáltalán nincs okunk elkámpicsorodni, hiszen jó néhány tény szól amellett, hogy ez nem csak felesleges folytatás lesz.

Még ha a projekt elvesztette Villeneuve-öt a rendezői székből a helyére egy hasonlóképp tehetséges rendező, Stefan Sollima került, akinek korábbi munkásságát tekintve van tapasztalata a bűnfilmek rendezésében. Ugyan Emily Blunt már nem része a folytatásnak, de Brolin tenyérbe mászó és Del Toro magával ragadó alakítását még viszont láthatjuk. De ami a legnagyobb bizalomra ad okot, az Taylor Sheridan forgatókönyvíró, akinek már az első rész scriptjét is köszönhettük. Sheridan a napokban a Colliderrel való beszélgetése során rendkívül érdekes dolgokat vetített előre a Sicario újabb felvonását illetően.

Szerinte az első filmben gyakran felbukkanó nehéz témák még erősebb jelenléttel bírnak majd a folytatásban:

A Lionsgate-nél rájöttek, hogy egy egészen specifikus dolog jött létre az első filmmel és hogy ez megmaradjon, a folytatásban nagyobb mozgásteret kell adjanak nekem. Általában máshol úgy működik, hogy összejön egy nagy találkozó és a film készítői elkezdik átbeszélni, melyik karakter története merre megy tovább - itt erre nem került sor. Megbíztak bennem, hogy tudom mit szeretnék és amire a Sicarióban a legbüszkébb vagyok, az az, hogy igazán komoly témákat is meg tud érinteni. Ezt nem akartam megváltoztatni a második részben sem. Ezért egy olyan könyvet írtam, amit elolvasva, kétszer is megfontolták, hogy megmerjék-e csinálni. Tízszer olyan nyomasztóra, sötétre és reflektívre sikerült. Fura, hogy a legtöbb ember azt gondolja a Sicario a drogkartellekről szól, mert nem. Inkább az Egyesült államok eljárási rendszeréről és arról, ahogyan valójában eljárunk, míg a Soldado ugyanezt viszi majd tovább csak szteroidokon.

A Soldado munkálatai nem sokára kezdetüket veszik majd, a film pontos megjelenési dátumára egyelőre pedig még várnunk kell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.