Hirdetés

Simon Pegg beszélt kicsit a Star Trek 3-ról

|

Hirdetés

Kissé furcsának hathat, hogy bár három hónap múlva mozikba érkezik a legújabb Star Trek-mozi, a marketing-kampány még finoman szólva is takaréklángon megy. Kaptunk eddig egyetlen előzetest, egy hírt plusz forgatásról, új karakterről, míg magáról a történetről úgy istenigazából sokat nem tudtunk meg azon kívül, amit a mozgóképes kedvcsinálón láthattunk. Simon Pegg (aki ezúttal kvázi a film egyik legfőbb szószólójaként funkcionál és készségesen magára vállalta az írói feladatok egy részét is) árult el egyet s mást Justin Lin rendezővel egyetemben arról, hogy mit is tűznek ki célul maguk elé ezzel a filmmel.

Mi is az értelme mindennek? Összeboronálunk egy remek közösséget a galaxison belül, de mivégre? Mit jelent mindez?
- teszi fel a kérdést Simon Pegg az Enterprise legénysége tevékenységére vonatkozólag. Ezzel is el látszik szakadni az előző két (J.J. Abrams rendezésében készült) filmtől, mely kevésbé szólt arról a kalandos expedíció/felfedező-sorozatról, mely az Enterprise legénységének a mozgatórugója. Ezúttal azonban láthatóan ehhez az alapvető, sorozatot jellemző tulajdonsághoz igyekeznek visszanyúlni, viszont rögtön meg is kérdőjelezik mindennek a létjogosultságát - ezt a húzást azzal is indokolja a rendező Justin Lin, hogy 50. évforduló lévén itt az ideje kicsit dekonstruálni az Enterprise legénységének célkitűzésének is jobban a mélyére szeretne ásni. Néhány klasszul kivitelezett akciójelenet közepette téve mindezt (melyet egyáltalán nem bánunk). Ez a megkérdőjelezés és dekonstrukció természetesen a film ellenlábasa, az Idris Elba által játszott idegen formájában jön a képbe.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.