Hirdetés

A Sony saját filmstúdiót alapított PlayStation Productions néven, hogy adaptálja a játékait

|

A Marvelhez hasonló utat szeretnének bejárni.

Hirdetés

A Sony Interactive Entertainment gyakorlatilag derült égből villámcsapásként bejelentette, hogy a videojátékok mellett azokat feldolgozó mozifilmekkel és televíziós sorozatokkal bővíti portfólióját a jövőben. Ehhez megalapították a független PlayStation Productions névre keresztelt stúdiót, amely a konzolra megjelent címekből gyárt majd adaptációkat.

Hirdetés

A Sony Worldwide Studios vezetője és a PlayStation Productions munkálatait felügyelő Shawn Layden a következőt mondta erről az új irányról:

"25 évnyi tapasztalatunk van a játékfejlesztésben, ez a 25 év pedig nagyszerű játékokat, franchise-okat és történeteket eredményezett. Úgy érezzük, eljött a megfelelő pillanat, hogy kihasználjunk más médiumok adta lehetőségeket a streamingszolgáltatásoktól a filmen át a televízióig, hogy egy másik nézőpontból közelíthessük meg világainkat."

Layden továbbá az egyik legfőbb ihletforrásukról is lerántotta a leplet nyilatkozatában:

"Megvizsgáltuk, hogy a Marvel milyen eszközökkel ragadta meg a képregényeket, és alakította őket a filmvilág legnagyobb attrakciójává. Fennkölten hangzana, ha azt mondanám, hogy az általuk kitaposott utat fogjuk járni, de határozottan merítünk belőle inspirációt."

A stúdió állítólag a korábbi feldolgozásoktól gyökeresen eltérő megközelítést alkalmaz majd a filmek és tévésorozatok esetében, ami jelen esetben annyit tesz, hogy 40-50 órányi játékmenet összesűrítése helyett vadonatúj történeteket fognak elmesélni a konzol játékainak hőseivel (hasonlóan ahhoz, ahogy a Marvel sem egy az egyben adaptál bizonyos képregényfolyamokat, hanem csak merít belőlük). A kreatív kérdésekben a PlayStation dönthet, így rajtuk áll például, hogy egy adott tartalom milyen formátumban kerüljön elmesélésre, és hogy az biztosan a megfelelő alkotói kezekbe kerüljön.

Habár egyelőre nem esett szó semmilyen konkrét címről, a The Hollywood Reporter információi szerint a Sony-nál már dolgoznak is az első projekteken. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, így feltennénk a kérdést, hogy ti melyik játékokat látnátok mozgóképen legszívesebben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.