Hirdetés

Sorozat formájában rebootolják Jim Carrey egyik legjobb filmjét

|

Hogy ki akarjuk-e majd törölni az emlékezetünkből az eredményt, az majd a jövő kérdése lesz.

Hirdetés

A 2004-es Egy makulátlan elme örök ragyogása nem csak arra szolgál bizonyítékul, hogy Jim Carrey bőven túl képes mutatni karrierdefiniáló komikus szerepein, hanem arra is, hogy a szerelmes drámákból a spiritusz soha a büdös életben nem fog kifogyni egészen addig, amíg vannak olyan kívülálló zsenik, mint a film forgatókönyvírója Charlie Kaufman, vagy mint a rendező, Michel Gondry. Meglehet kissé meglepő, ám a mai trendeket nézve mégsem teljesen váratlan húzás az, hogy most ezt a filmet szeretnék a televízió számára szerializálni.

Hirdetés

A hír legyen akármennyire is szemöldökráncolást keltő, azt azért már az elején hozzá kell kell toldanunk, hogy az ötletgazda, illetve az, aki mindezt felügyelné és a produceri feladatokat ellátná ugyanaz az ember (Steve Golin), aki Gondry filmjénél is ellátta a produceri teendőket. Az Anonymus Content égisze alatt készülő széria olyan, ugyanazon produkciós cég által megtámogatott sorozatok utódja lehet, mint a Steven Soderbergh nevével fémjelzett A sebész, vagy a szakmailag igencsak sikeresnek számító Mr. Robot. Mindezt olvasva talán a leányzó fekvése is más, nem?

A projekt ugyan még nagyon kezdeti stádiumban leledzik, de azt már rebesgetik, hogy a forgatókönyvért az a Zev Borrow lesz felelős, akinek nevéhez leginkább Chuck-epizódokat köthetünk.

Nem kérdés, hogy az ötlet maga feladja majd a leckét az alkotóknak, ahogy azzal is meg kell küzdeniük, hogy elfogadtassák a dolgot azokkal, akiknek szívéhez nagyon közel áll az eredeti film. Fennáll annak a kérdése is, hogy vajon miként fognak szerializálni egy olyan filmet, aminek története szerint egy férfi először meg szeretne válni volt szerelme emlékétől, majd a törlés procedúrája közben döbben rá arra, hogy inkább mégis ragaszkodna azokhoz az egyszerre fájó és szívet melengető emlékekhez. Talán egy epizód, egy eset? Vagy egyetlen férfi drámáját és emlékekbe való kapaszkodását nézhetjük több órán keresztül? Akárhogy is, kíváncsian várjuk.

(És ha már szóba került Charlie Kaufman, e sorok írója megragadná a lehetőségét annak, hogy ajánlja az alkotó filmjei iránt érdeklődőknek legutóbbi rendezését, az Anomalisa című kiváló kis alkotást.)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.