Hirdetés

Sorozatgyilkos után nyomoz Christian Bale a következő filmjében

|

Scott Cooper Louis Bayard krimijét adaptálja filmre.

Hirdetés

A Deadline értesülései szerint Scott Cooper (Fekete mise) új filmjében Christian Bale kapja a főszerepet, akik a 2013-as A harag tüze és 2017-es Ellenségek után már harmadjára dolgoznak együtt. A történeti alapot Louis Bayard detektívsztorija, a The Pale Blue Eye (magyarul: A sápadt kék szem) adja, így már biztos, hogy adaptációval lesz dolgunk. 

Hirdetés

Bayard regényének cselekményéből kiindulva izgalmas filmnek ígérkezik Cooper új dobása, ugyanis az 1830-as évek Amerikai Katonai Akadémiáján történő sorozatgyilkosságok felderítése van a középpontban. A detektív karakterét Bale formálja meg, és bár a többi színész kilétét egyelőre homály fedi, a nyomozó segédje nem más lesz, mint a világhírű horroríró, Edgar Allan Poe, akinek nagy valószínűséggel egy újabb oldalát ismerhetjük meg. A filmről a rendező is nyilatkozott: 

Bár Edgar Allan Poe Bostonban született és hunyt el, élete nagy részét a szülőállamomban, Virginiában töltötte, így nem meglepetés, hogy az ő jelenlétében nőttem fel. Örökségül hagyta a detektívtörténet zsánerét, és mind a mai napig komoly jelenléte van a kultúránkban, amiért minden horror, krimi és sci-fi író hálával tartozik. A célom, hogy egy szélesvászonra legyártott, sorozatgyilkosos whodunittal hódoljak neki. Olyan filmeket akarok készíteni, amik kilöknek a komfortzónámból, de ugyanakkor Christiannek is hálás vagyok, hogy velem tart ezen az úton. Már több, mint egy évtizede el szeretném készíteni, és nagy szerencsémre Christian tökéletesen öregedett. Amikor először gondolkodtam azon, hogy filmre kéne vinni Bayard könyvét, akkor még túl fiatal volt, de ez pont bizonyíték arra, hogy a filmeket a megfelelő időben kell elkészíteni. Chris iránt mindig nagy a kereslet, de ennek ellenére nagy örömmel tölt el, hogy vele dolgozhatok. 

Ahogy a Fekete misének, a The Pale Blue Eye-nak is a Cross Creek Pictures fogja biztosítani az anyagi hátteret, és a produceri feladatokat Bale és Cooper mellett John Lesher és Tyler Thompson látják el. A forgatások várhatólag az ősszel startolnak el. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.