Hirdetés

Spielberg a Stranger Things alkotóival készít feldolgozást Stephen King fantasyjéből

|

A rendezőlegenda már több mint 35 éve szeretné adaptálni a művet, talán most elérkezett a megfelelő pillanat.

Hirdetés

A Stephen King-feldolgozások reneszánszában többeket talán már meg sem lep, hogy újabb King-adaptációról szól a fáma, ugyanakkor ez a mostani már a mögötte álló alkotócsapat miatt is azonnal felkeltette az érdeklődésünket. 

Hirdetés

Steven Spielberg már az 1984-es megjelenésekor megkörnyékezte Kinget a Peter Straubbal közösen írt A talizmán miatt, ami egy meglehetősen vaskos terjedelmű, sötét fantáziavilágban játszódó mű. Akkoriban nem jött össze a tervezett feldolgozás, most viszont a The Hollywood Reporter jelentése szerint Spielberg újult erővel vágott bele a projektbe Matt és Ross Duffer vezető producerekkel, akik a Stranger Things showrunnereiként szereztek hírnevet. A páros részvétele már csak azért is adja magát, mert megjelenéséből adódóan a könyv cselekménye is a nyolcvanas években játszódik, a főszerepben egy kiskamasszal.

A talizmánban a sors a tizenkét éves Jack Sawyert szemelte ki arra, hogy megküzdjön a minden szépséget elpusztító gonoszsággal, nemcsak Amerikában, hanem egy fantasztikus másik világban, a Territóriumokban is. Jack még csak annyit tud, hogy anyja, Lily Cavanaugh, a B kategóriájú filmek koronázatlan királynője halálosan beteg, ám egy csodatevő Talizmán megszerzésével talán megmentheti anyja életét, egyúttal az egész világot és a másikat, a Territóriumokat is. A történetből persze a hamisítatlan Stephen King-i horror sem hiányzik, monumentalitása miatt pedig sok látványelemet igényel, így talán valóban a sorozatos formátum hozzá a legideálisabb.

A szériát a Netflix gyártja a Paramount Television Studiosszal és Spielberg cégével együtt, vezető írója pedig az a Curtis Gwinn lesz, aki szintén dolgozott a Stranger Things forgatókönyvén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.