Hirdetés

Elhunyt Stan Lee

|

A legendának olyan hősöket köszönhetünk, mint Pókember, az X-Men, Thor, Vasember és a Fantasztikus Négyes.

Hirdetés

Stan "The Man" Lee, a Marvel Comics nyugalmazott elnöke, a képregényrajongók ikonja és cameók koronázatlan királya 95 éves korában távozott az élők sorából. 

Hirdetés

Stan Lee történetét sokan ismerjük: Lee Stanley Lieber néven született, szegény családban nőtt fel Bronxban és már tizenhét évesen belépett a képregények világába 1939-ben, ugyanis a nagybátyjánál kezdett el dolgozni a Timely Comics-nál. Lee álma az volt, hogy írjon egy "nagy amerikai regényt", és már a kilépést fontolgatta, amikor szeretett felesége meggyőzte őt, hogy adjon a szakmának egy utolsó esélyt. Így a '40-es éveiben Lee megalkotta a Fantasztikus Négyest, amely határozottan beindította a Marvel képregényeket. Jack Kirby és Steve Ditko művészekkel hős után hőst hoztak létre, többek között napjaink legnépszerűbbjeit: Pókembert, Doctor Strange-t, az X-Ment, Vasembert, a Hulk-ot, Fenegyereket és még megannyit, miközben a Marvel Comics kis kiadóból nagy vállalattá nőtte ki magát, ő pedig végigcameózta a stúdió szinte minden filmjét. 

Nélküle nem csupán a képregények világa és Hollywood lenne sokkal-sokkal szegényebb, de a fantáziánk is. Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.