Hirdetés

Star Trek: Mindenen túl - Hová tűnt Carol Marcus?

|

Az Alice Eve által megformált karakter a 2013-as Sötétségben - Star Trek című filmben még úgy tűnt, hogy csatlakozott az Enterprise legénységéhez, azonban Justin Lin filmjében mégsem bukkant fel. Simon Pegg adott erre most magyarázatot.

Hirdetés

Carol Marcus karaktere nem volt ismeretlen már 2013-ban sem a rajongók számára, hiszen a film alapjául szolgáló Kahn haragjában megismerhettük az akkor a Genesis projekten dolgozó kutatónőt, aki nem mellesleg Kirk fiának is az anyja volt. A Star Trek - Sötétségben cselekménye azonban más jellegű feladatokat tartogatott a jóval fiatalabb karakter számára, és sokan örömmel üdvözölték az őt megformáló Alice Eve-et a stáb tagjai között. 

Hirdetés

A most mozikban futó Star Trek: Mindenen túl-ban azonban még csak említésre sem került a karakter, ezért joggal merült fel a kérdés, hogy miért maradt ki a legújabb kalandból, ha az előző film végén még vele a fedélzeten indulnak el az ötéves küldetésre. Simon Pegg, a film forgatókönyvírója és ügyeletes Scotty-ja egy podcastban adott választ a miértre:

Úgy éreztük, hogy nem szolgálná a karaktert, ha beleírjuk a filmbe, és a végén nem kapná meg azt az időt a vásznon, amit megérdemelne. Úgyhogy ahelyett, hogy csak mellékszerepre visszahoztuk volna őt, inkább félretettük, hogy amikor eljön az idő, újra elővehessük. A lehető legrosszabb dolog az lett volna, ha benne lett volna a filmben, és aztán megöletjük - ez elég cinikusnak hatott.
Azt gondoltuk, hogyha nem tudjuk megadni Carol Marcusnak, hogy teljes mértékben kibontakozzon, akkor inkább ne tegyük most bele a sztoriba, hagyjuk életben, hagyjuk bent a kánonban, hogy aztán bármikor visszatérhessen.

Megemlítette azt is, hogy szerettek volna utalást tenni rá, de végül jobbnak látták meghagyni a karakter szabadságát a jövőjét tekintve az alternatív idővonalon. 

Azt hiszem írtunk néhány sort az első vázlatokban, amelyek megmagyarázták volna a távozását, azaz hogy elkezdett dolgozni a Genesis projekten. El is kezdtünk ezzel kapcsolatban gondolkodni, de végül nem került bele a végső verzióba.

Ti sajnáltátok, hogy a színésznő ezúttal kimaradt az Enterprise kalandjaiból? Esetleg egy későbbi romantikus szálnak tartogatják Kirk számára vagy csak simán nem működött a karakter?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.