Hirdetés

A Star Wars 8. epizódja eltér majd a megszokottól

|

Hirdetés

Amikor fény derült arra, hogy a Star Wars nyolcadik epizódját nem más fogja rendezni, mint Rian Johnson, a szokottnál is izgatottabbak lettünk. Johnson ugyanis bár kipróbálta magát a nagyobb büdzsével rendelkező filmek világában a Looper című filmmel, a legkevésbé sem mondható egy hagyományos gondolkodású mainstream-filmrendezőnek (ha egyáltalán ráaggatható ez a címke). Johnson - ha hozott elemekből is dolgozik - mindig visz valami eredetiséget, nagy maréknyi stílust és személyiséget, ötleteket az alkotásaiba, amely jó szokását nagyon reméljük, hogy megtartja a következő Star Wars-mozi rendezéséhez is. Az ébredő Erő egyik mellékszereplőjét, Poe Dameron-t alakító Oscar Isaac szerint nem kell félnünk attól, hogy változtat a hozzáállásán. A színész a következőt nyilatkozta egy az L.A. Times-nak adott interjújában:

Bizonyos értelemben olyan az egész, mintha egy független filmet készítenénk.
Valljuk be, hogy ha egy nagyszabású blockbustert elöljáróban hasonlóképp jellemeznek, akkor kicsit összefut a nyál a szánkban, hiszen máris magunk elé képzeljük a karakterek előtérbe helyezését az akciókkal ellenben (mely akciók sose csupán CGI-csinnadratták, hanem finom kézműves lézerpárbajok), megfejelve mindezt olyan aspektusokkal, amiket nem feltétlen mernének bevállalni egy generikus nyári/téli blockbuster-moziban. Ezt tovább erősíti a színész egy másik nyilatkozata:
Kétségtelen, hogy Rian elmegy ezzel a filmmel olyan helyekre és vizsgál meg olyan dolgokat, amelyekre még nem került sor a Star Wars-filmekben. Számomra ez az egyik legnagyobb móka: felfedezni dolgokat ebben az univerzumban, amelyekre eddig nem számítottál.
Hogy ez mit jelent? Talán azt, hogy a meglebegtetett "sötétebb" tónus nem azt fogja jelenteni, hogy egy A Birodalom visszavág-replikát fogunk kapni, hanem egy egyedi kézjeggyel rendelkező filmrendező munkája lesz egy olyan franchise-ban, amelyre ráfér mostanra az, hogy kilépjen a nosztalgiázásból és megtegye a szükséges lépéseket afelé, hogy ez az új trilógia is legalább annyira megállja majd a helyét a nagyvilágban, mint a klasszikus trió.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.