Hirdetés

Star Wars: Az ébredő Erő - Egy Andy Serkis interjú végre feltárta Snoke karakterét

|

Hirdetés

Andy Serkis Star Wars-béli karakteréről eddig csak egyetlen kép jelent meg még hónapokkal ezelőtt, melyen az látható, hogy ül és gonoszan néz a motion capture ruhájában. Eddig nem is lehetett sokkal többet tudni Snoke vezér karakteréről, de most megengedték a színésznek, hogy bővebben beszéljen róla. Figyelem! Az alábbi interjú spoilereket is tartalmazhat!  Az egyik interjúból megtudhatjuk végre azt, hogy mi rejlik a CGI álarc mögött. Megismerhetjük motivációit, kilátásait, és hogy milyen szerepet kell betöltenie a jó és a gonosz erők világában. Serkis érzi, hogy a fanok kicsit frusztráltak a karaktert körülvevő titkolózás miatt, pláne úgy, hogy senki sem pillanthatta még meg Snoke CGI alakját, beleértve magát a színészt is.

Ez az első alkalom, hogy úgy forgatok valamit, hogy nem mutatják meg nekem a karakterem kinézetét. Ilyen titkolózás megy itt.
De azt már tudjuk, hogy Snoke alakja Andy Serkis - ki a mozgásáért is felelős persze - és J. J. Abrams közös elgondolásából születik meg.
Amikor először elkezdtünk dolgozni rajta, volt néhány nyers elképzelése Abramsnek, hogy hogyan is nézzen ki, de ez nem lett teljesen megalkotva, és majdnem csak megbeszélésekből és a játékomból született meg.
Más szóval azokat a koncepciós rajzokat, melyek még a korai stádiumban kiszivárogtak, nem lehet készpénznek venni. A karakter még azután is változásokon ment keresztül, hogy elkezdték forgatni a filmet.
Miután tavaly leforgattuk a közös jeleneteket a többi színésszel, én Londonban kezdtem el a munkálatokat a saját stúdiómban, J.J. pedig L.A.-ben forgatott tovább és így tudtunk még elemeket betoldani, illetve variálni, finomítani a figurát. Ez lenyűgöző volt. És ez idő alatt láthattam a külalakját, stílusát, ami úgy változott, ahogy az alakításom is. Ez így nagyon izgalmas volt.
Bár nem valószínű, hogy látni fogjuk a karaktert a film premierjéig - hacsak valami TV spotban nem bukkan fel - Serkis azért elárult néhány részletet a személyiségéről, és elmondása szerint "ő egy cselszövő, de nem az a forrófejű típus".
Snoke fővezér egy egészen titokzatos karakter. Furcsán sérülékeny és egyben nagy hatalmú is. Sokat szenvedett, és emiatt lehet ilyen sérülékeny, ami kicsit ellentmond az igazi valójának.
A színész ezután egy pontosabb képet próbált festeni arról, hogy hogy is kell elképzelnünk Snoke figuráját külsőleg:
Hatalmas és magas lesz. Az arcberendezése is elég extrém. Anélkül, hogy most igyekeznék sok mindent ellőni róla, azt elárulhatom, hogy elég egyedi csont- és arcstruktúrával rendelkezik. Ezt praktikus speciális effektekkel - mint a smink és a műtestrészek - nem lehetett volna megoldani.
Felmerül a kérdés, hogy a szenvedéséből származó károk fizikailag, vagy pszichológiailag terhelték-e meg Snoke karakterét, és vajon a Lázadók és a Birodalom konfliktusából származnak-e.
Nem, ő egy teljesen új személy ebben az univerzumban. Mondhatni egy újonnan bemutatott. Ő tisztában van vele, hogy mi folyik, mert mindent figyelemmel kísér, és a korábbi eseményekről is tudomása van. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a múlt eseményeivel nagyon is tisztában van.
Ha ezt összeadjuk egy korábbi interjúval, amit J. J. adott az Empire magazinnak, lassan teljesen körvonalazódik, hogy hová is tegyük Snoke vezért ebben az univerzumban:
Kylo Ren nem sith. Ő Snoke fővezér alatt dolgozik, aki a Sötét Oldal egyik nagy hatalommal bíró figurája.
Tehát Serkis karaktere minden bizonnyal a Birodalom hagyatékát továbbvivő katonai csoport, az Első Rend tetején áll. Erről bővebben J. J. Abrams fejtette ki a nézetét, ahol az alakulatot az Argentínába menekülő nácikhoz hasonlította. "Mi történt volna, ha az Argentínába repülő náci vezetők gondolnak egyet, és újra összedolgoznak?"  Ebből is látszik, hogy nem kevés történelmi hasonlat lesz a Star Wars univerzum ezen szeletében, melyet a direktor több ízben is kommentált, és erre legjobban a legutóbbi trailer világít rá. Emberek, most már bírjuk ki. Nincs messze az a december 18.  
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.