Hirdetés

Star Wars: Az ébredő erő - Gwendoline Christie beszélt Captain Phasmáról

|

Hirdetés

Az HBO sorozata, a Trónok harca aktívabb részvevője lett az utóbbi idők hírverésének, kezdve azzal, hogy Kit Harrington kicsit elszólta magát, aztán ugye vasárnap rekordot állított be az Emmyn. Az eseményen Gwendoline Christie is jelen volt, jó pár kollégájával együtt, és ha már arra járt, pár újságíró megragadta az alkalmat, hogy a Star Wars: Az ébredő erőben betöltött szerepéről kérdezzék. Captain Phasmáról túl sokat nem tudunk, csak a kinézetét, és valamilyen vezéralak lehet a klónhadseregben a birodalmi seregben a fehér sisakosok között (stormtrooperek), legalábbis az előzetes erre utal. Ha már külső, Christie beszélt a ruha kihívásairól egy színész szemszögéből:

Nagyon fontos volt J.J. Abrams számára, hogy én azért vagyok, mert el akarok játszani egy szerepet. Nagyon érdekes színészi kihívásnak találtam, nem csak azért, amit azzal kapcsolatban éreztem, hogy ez a karakter mit reprezantál... és hirtelen ez volt az, amit éreztem, amiről beszélgettünk egy kicsit, ennek kellett lennie. Nagyon érdekes megkönnyebbülés volt, amikor lekerült a súly a vállamról, hogy egy kicsit úgy lehessek nő, igazán gondoskodó, ami nem feltétlenül hasznos. Ahogy ez elszakadt tőlem, felszabadító érzés volt, és végre tudtam más fontos, színészi szempontból fontos, elemekre koncentrálni. Arra kellett fókuszálnom, hogy mit mond a hanglejtésem és mit közvetít a testtartásom, a mozdulataim. Egy idő után sajátossá válik ahogy a kezed tartod, ahogy jársz, hol a súlypontod és milyen jelentést szánsz neki, igazi egyéniséget akartam adni neki. Szerintem érdekes volt, ahogy általom kapott valami eltéveszthetetlenül nőieset, ami nem felszínes, és remélem, hogy ez át fog jönni.
Egyelőre nem tudjuk, hogy az elmondottakból mit fogunk mi is átérezni, vagy látni. Az biztos, hogy egyesek szerint végre van lehetősége anélkül eljátszania egy szerept, hogy a nemi elvárásoknak eleget kellene tennie közben. A páncél mögött bárki lehet, innentől csak a színészen múlik, hogy a néző mit tapasztal.
Nem hiszem, hogy sok színésznőnek akad olyan lehetősége, ahol nem arra kell koncentrálniuk, hogy éppen milyen szép az arcuk, ugyanezt éreztem Brienne of Tarth-nál, és ez felszabadító. Nagyszerű volt színészként továbbfejleszteni a képességeim, ami nem arról szól, hogy melyik szögből tűnsz gyönyörűnek. Sokkal inkább arról, hogy mit közvetítesz, miközben egy nagyobb elképzelés részese vagy. Már láttunk egy képet Phasmáról, és továbbra is csak azt tudom mondani, hogy egy nem megszokott nő más formában képviseli az erőt, ami különözik az összes eddigi szerepemtől.
star-wars-the-force-awakens-gwendoline-christie-captain-phasma-442x600
Amikor kirakták az említett képet persze azonnal jöttek az enyhe és néhol igencsak durva megjegyzések a karakter nőiességével kapcsolatban. Erre a készítők csak ennyit válaszoltak:
Ez egy páncél. Egy nőn. Nem kell nőiesnek kinéznie.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.