Hirdetés

Star Wars: Az ébredő Erő - Így érzett Harrison Ford a nagy jelenetével kapcsolatban

|

Hirdetés

Figyelem! Ha egyike vagy annak a 13 embernek, akik még a Star Wars: Az ébredő Erő DVD kiadására várnak, vagy a film nézése közben elájultál az izgalomtól és nem bírtad ki az utolsó harmadig, akkor vigyázz, mert egy óriási SPOILER következik! Itt vagy még velünk? Remek! A folytatásban természetesen Han Solo haláláról lesz szó, amelynek a hátterére most egy kicsit J.J. Abrams rendező világít rá. Az természetesen egyáltalán nem titok, hogy Harrison Ford már a Jedi visszatérben megölette volna az általa alakított ikonikus űrkalózt, ám 30 évet kellet várnia arra, hogy ez végre megtörténjen. A filmben ráadásul a saját fia, Ben Solo veszi el az életét, ezzel Az ébredő Erő legszívszaggatóbb jelenetét létrehozva. Még a legmogorvább Star Wars rajongókat is érzékenyen érintette a látvány, amint Ben keresztül szúrta fénykardját Han Solo mellkasán, ezzel teljesen átadva magát a Sötét Oldalnak és végérvényesen Kylo Renné vált. Viszont vajon Harrison Ford három évtized elteltével érez-e annyit szeretett karaktere iránt, hogy hasson az érzelmeire ez a meghatározó pillanat? Nos, a Fandagonak adott interjúja során J.J. Abrams felidézte a színész hozzáállását és elmondta, hogy miért annyira fontos Han Solo halála a Star Wars filmek szempontjából.

Nagyon figyelmesen átgondolta és megértette. Megértette, hogy miért volt ez annyira erőteljes. És azt hiszem azért is ütött ez ekkorát, mert akárcsak Harrison előtt, úgy Han karaktere előtt is annyi minden állt volna még. Annyi küzdelemben és kalandban részt vehetett volna, ezért volt tökéletes most meglépni. Ha úgy éreztük volna, hogy a karakter már a végnapjait járja, akkor nem lett volna ennyire erőteljes. Nem csak azért jelentőségteljes mert az öli meg aki, és úgy ahogyan, hanem azért is mert egy ilyen létfontosságú karakterrel történik, aki találkozik a végzetével.
Nyilvánvalóan Han Soloval már nem találkozhatunk a Star Wars VIII-ban, viszont pletykák szerint egy flashbackben még visszatérhet. Ráadásul 2018-ban egy Han Solo előzmény filmet is kapunk, igaz egy fiatalabb színész lép a közönség kedvenc csempész szerepébe, de jó látni, hogy a Disney és a Lucasfilm még egyáltalán nem végzett a karakterrel. Viszont az már tényleg valószínűtlen, hogy Harrison Ford valaha is újra a szerepbe lépjen egy cameonál hosszabb időtartamra. Abrams így folytatta az interjút:
Azt is el kell mondanom, hogy Harrison mindig azt szerette volna, hogy Han jelenléte hasznos legyen. Ezért szerette volna már korábban megöletni a karaktert, de George Lucas nem akarta. Nem tudom, hogy akkoriban miben merült volna ki ennek a jelentősége, de biztos vagyok benne, hogy Harrison egy nagyon okos ötlettel állt volna elő. Viszont a mi esetünkben annyira világos volt a dolog, előtérbe hozzuk ezt az új ellenfelet. El sem tudnák képzelni förtelmesebb dolgot az apagyilkosságnál, pláne Han Solo esetében.
Habár Harrison Ford a 70-es és 80-as években sosem fejezte ki igazán, hogy visszavágyna a messzi-messzi galaxisba, múlt évben nagyon is boldognak tűnt a visszatérése miatt. Ráadásul a film promózásából is rendesen kivette a részét. Persze talán nem lett volna ennyire lelkes, ha egy egész trilógiára kellett volna ismét aláírnia. Szerintünk Han Solo halála, legyen bármilyen fájdalmas is, az egyik legjobb dolog, ami a Star Warsszal történt az elmúlt években és pozitív irányba mozdította el Az ébredő Erő minőségét. Ti hogyan reagáltatok a tragikus jelenetre?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.