Hirdetés

Star Wars: Az ébredő erő - J.J. Abramsé a végső szó

|

Hirdetés

Aki már dörzsölte a kis markát egy jó kis balhéra a Disney és J.J. Abrams között, annak most csalódást kell okoznom, ugyanis Abrams megerősítette, hogy övé a végső vágás lehetősége. A stúdióval mindent megbeszéltek, béke van és egyetértés. Természetesen a Disneynek kicsit nagyobb beleszólása van a dologba, egy ilyen hatalmas projektnél ez elkerülhetetlen, de a rendező szerint amúgy sem voltak problémáik, mert a cél közös és ugyanazok voltak az elképzeléseik.

Nem tudom elégszer hansúlyozni, hogy Bob Iger és Alan Horn mekkora megértéssel kezelték, hogy ez már a cég dolga. Nem próbálták meg el-Disneysíteni, semmi mást nem csináltak, mint - amiről azt gondolom nagyon okos ötlet volt - hagyták, hogy Kathleen Kennedy vezesse a Lucasfilmet, arra amerre szerintem is tartania kell.
Mindig öröm hallani, ha ekkora az egyetértés a stúdió és a rendező között. Ez az az összhang, amit nagyon nehéz megtalálni és a hiánya akár katasztrófához is vezethet. Valószínűleg a többi rendezővel is hasonló megállapodásokat kötöttek, viszont nagyon érdekes lesz látni, hogy kinek mennyire fog menni a közös munka és mit tartalmaz valójában a "kreatív kontrol" a stúdió részéről a Star Wars filmeknél. Szomorú lenne, ha rendezőket csak azért fogadnák fel, hogy valaki koordinálja a színészeket és csak szakmunkásként legyen jelen. Mondjuk egy ilyen filmnél számít egyáltalán a vágás? A Marvel filmek sem azért jók, mert Jon Favreau vagy Joss Whedon rendezte őket. A nyolcadik részt Rian Johnson, a Rogue One-t pedig Gareth Edwards rendezi, bár nehéz egyelőre megmondani, hogy ez jelent-e bármit is. Majd Az ébredő erő fog először választ adni rá, december 18-án.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.