Hirdetés

Star Wars: Az ébredő Erő - Lesz CGI, de módjával

|

Hirdetés

A hardcore Star Wars rajongók nagyrésze utálta az új trilógiát, mert az semmiben nem hasonlított az elsőre. Tele volt dobálva vizuális effektekkel, sőt voltak olyan jelenetek, ami csak CGI-ból (Computer Generated Imagination) állt, és akkor Yoda (vagy C-3PO) megszentségtelenítésébe már ne is menjünk bele, Jar Jar Binks nevét pedig még csak ki se merjük ejteni a szánkon, mert elvenen fognak megnyúzni minket. A helyzet azonban az, hogy a technika fejlődik és bár a Disney megmutatta, hogy szinte mindent, amit emberileg lehetséges felépítettek, szükség van a CGI-ra, mert anélkül nem megy, viszont csak módjával. Nagyon igyekeztek, hogy ne essenek bele az új trilógia hibájába, de az űrbéli jelenetek ilyenek (főleg a csaták, TIE vadászok, csillagrombolók és az Ezeréves sólyom is) lesznek, és akkor még ott vannak az épített díszletek kiegészítése, valamint Lupita Nyongo és Andy Serkis karakterei, amik motion capture technológiával kelnek majd életre. A végleges filmben állítólag 357 képből 28 lesz teljes egészében CGI, ami rengeteg munkát jelent, reméljük, hogy karácsonyig elkészülnek velük. Itt azért hozzá kell tenni, hogy a két előzetes láttán egyelőre senki nem panaszkodott. Az új filmeknek nagyon komoly elvárásoknak kell megfelelniük, és mindemellett még új nézőket is be kell csábítaniuk majd a mozikba. Ezt így együtt pedig nagyon nehéz lesz összehozni, én már most szeretnék gratulálni a készítőknek, főleg a bátorságukért, hogy belevágtak a projektbe. Aki szeretne egy kicsit nosztalgiázni, illetve jól kezeli az érzelmeit annak javasolnám ezt a videót, ami összehasonlítja a IV. rész 1977-es és 2011-es (új Blu-Ray kiadás) változatát:                                                                                                                                    (Annyira hosszú, hogy egy részbe bele sem fért minden.) https://www.youtube.com/watch?v=RNbzSH84mj0

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.