Hirdetés

Star Wars: Az ébredő Erő - Pár körből guruló droid

|

Hirdetés

Még több, mint 3 hónap választ el bennünket, hogy ismét gyermeki rajongással telve üljünk be a vásznak elé a Star Wars Az ébredő Erő megjelenése alkalmából. Korai és felelőtlen kijelentés lenne azt mondani, hogy az apró focilabda szerű droid az év egyik legemlékezetesebb karaktere lesz, viszont ha a mozikban hasonló benyomást kelt majd, mint az áprilisban megtartott Star Wars Celebration-ön, amikor begurult a színpadra és egyszerűségével elbűvölte a közönséget, akkor nagy eséllyel kiérdemelheti helyét a filmsorozat két legnépszerűbb droidjai, C3po és R2-D2 mellett. Egy kérdés viszont mindenkiben felmerült, aki már látta mozgásban a valójában is működő BB-8-at. Hogyan sikerült megépíteniük? A StarWars.com terjedelmes cikket szerkesztett, amelyben a lehetséges szupersztár elkészültének hátteréről ad némi információt, sajnos illusztrációt nem mellékeltek, de még így is elég érdekes dolgokat tudhatunk meg. Az egész onnan indult, hogy a film rendezője, J.J. Abrams két kört rajzolt egymás tetejére és egy apró kör alakú szemet is rajzolt rá, aztán pedig Joshua Lee kezei közé került az ötlet, hogy az apró droid valójában is megépíthető legyen:

Először egy kicsi báb verziót építettem, mert akkoriban még sok minden megvitatásra várt. Nem tudtuk, hogyan fog mozogni vagy lesznek-e kiegészítő kellékei, hogy jobban mozoghasson. Már a kezdetekben úgy éreztem nem lesz szükség másra, szóval neki láttam az építésnek és fél nap alatt polisztirolból építettem egy verziót, amely már képes volt az alap mozgásokra. A fej mozgott, a test gurult és a fogantyúk ott voltak a hátulján. Amikor elkészült és a kezembe vettem, annyira kifejező volt, hogy már tudtam nem kell semmi más. A test és ahogy az apró fej követte az alakját óriási egyéniséget és kifejezőképességet mutatott. Neal irodája akkoriban a stúdió másik oldalában volt és én pedig izgatottan futottam odáig, hogy megmutassam neki. Rögtön egyetértettünk azzal, hogy bábként sokkal jobban működne a forgatáson.
star-wars-7-force-awakens-bb8-daisy-ridley
De BB-8-ban nem csak az a kiemelkedő, hogy technikailag újszerű és egyedi a megjelenése, hanem az, hogy Dave Chapman és Brian Herring nagyszerű bábmunkájának köszönhetően rendkívül kifejezővé vált. A Chapman így mesélte el, hogyan is alakították ki BB-8 jellemét:
Nagyjából két hét és egy üres hangverseny színpad állt a rendelkezésünkre, hogy rájöjjünk, hogyan is mozogna. Aztán később feltűnt Neal Scanlon is, aki tanácsokkal és ötletekkel látott el bennünket, majd pedig kamerával rögzítettük ezeket és kidolgoztunk a karakterének minden paraméterét. A nézők nem gondolnák, hogy egy droid karakterével is foglalkozunk. Nem csak az érzelmek, mint például a szomorúság, boldogság, kíváncsiság, félelem manipulálására kellett rájönnünk, hanem arra is, hogyan közvetítsük azokat. Rengeteg dolgot kitaláltunk, tud mérgesen nézni, meglepődni és sokféleképpen mozogni. Választ találtunk olyan kérdésekre is, mint: Mit történne a testével és a fejével ha kikapcsolják? Tud-e lépcsőn fel-le haladni?
A rengeteg munkával járó felkészülés lenyűgözte J.J. Abramset, aki, miután először szemügyre vette a droidot a forgatás kezdete előtt 1 héttel, rájött, hogy így több szituációban is hasznát vehetik BB-8-nak.
Az alapmodell ugródeszkaként szolgált egy hadseregnyi BB-8 kifejlesztésére. A "sereg" minden tagjának más képessége volt, ezekért Lee és Matthew Denton felelt. Elkészült a Wiggler, ami mozgásra nem volt képes, de egy konkrét helyen letették és közeli felvételek alkalmával tudták hasznát venni. Készült még stabilizátor kerekes verzió is, amit bábmester nélkül is alkalmazni tudtak a kevesebb utómunka érdekében. Volt még egy bowling golyó kivitelű is, amit konkrétan bedobtak a felvételek idejére és természetesen volt a báb verzió, amit Chapman és Herring keltett "életre". Ez a verzió szolgálta BB-8 érzelmeinek kifejezését, természetesen a bábmestereket utómunkával elkellett távolítani a felvételről.
star-wars-7-force-awakens-jj-abrams-bb8
Azt, hogy a számítógépes trükkök nélkül készült droid és a film mennyire lopja be magát a szívünkbe december 18-tól a világpremierrel egy időben megtudjuk. Mit gondoltok, BB-8 karaktere lesz olyan szórakoztató, mint R2D2 és C3PO a előző filmekben?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.