Hirdetés

Star Wars - Az ébredő Erő: számíthatunk bővített kiadásra?

|

Hirdetés

A Star Wars - Az ébredő Erő sorra dönti a bevételi rekordokat külföldön éppúgy, mint hazánkban, de már most szóba került, hogy számíthatunk e bővített kiadásra a film kapcsán, vagy sem. A Star Wars eddig se mondhatta el magáról A Gyűrűk Urára, vagy A hobbitra jellemző bővítéseket (Lucas belepiszkálgatása pedig teljesen más tészta a klasszikus trilógiába), és J.J. Abrams nyilatkozata szerint ez ezúttal se lesz másként.

Lesznek törölt jelenetek, de nem lesz bővített kiadás.
Kétségtelen, ha az előzeteseket és a különböző marketinganyagokat vesszük, maradt ki anyag a véglegesből. Elég ha csak a második trailert vesszük, amelyben Maz Kanata (Lupita Nyongo) oda nyújtja Luke Skywalker kardját Leia tábornoknak az Ellenállás bázisán. Persze, ha az eseményeket vesszük, egyelőre valóban feleslegesnek tűnik a jelenet. Akik pedig a játékboltok különböző figuráit pásztázták karácsony alkalmával, azoknak feltűnhetett, hogy a merchandising részét képező Constable Zuvio és Goss Towers (lásd a képet) kimaradt a filmből. Abrams azt nyilatkozta, hogy számtalan dolog végezte az utolsó pillanatban a vágószoba padlóján, hogy végül 2 óra 16 percre szorítsák a játékidőt.
Nem tudom mennyi volt a nyers vágás leghosszabb változata. Valószínűleg - ha a stáblistát is belevesszük - alulról súrolta a 2 óra 50 percet.
Nyilván ilyenkor a legtöbb rajongót az foglalkoztatja, hogy maradt-e ki bármilyen lényeges momentum is a cselekményből. Az a jelenet is hiányzik a végleges verzióból, amikor Kylo Ren az erdőben bekapcsolja a fénykardját (persze itt a jelenet szempontjából inkább csak a vágásban van differencia), de a fenti szekvenciákon kívül további jelenetek nem kerültek megerősítésre. A Star Wars - Az ébredő Erő DVD és Blu-Ray megjelenése (utóbbi nálunk továbbra is kérdéses) valamikor a tavasszal esedékes. [caption id="attachment_76520" align="alignnone" width="832"]
Constable Zuvio
Constable Zuvio[/caption]
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.