Hirdetés

A Star Wars filmek jövője - véget ér a Skywalker korszak?

|

Érdekes irányt vehetnek a Star Wars filmek az új trilógia lezárása után.

Hirdetés

Az eddig megjelent Star Wars filmekben mindig központi szerep jutott a Skywalker családnak, ám egy hónapon belül ez meg fog változni, ugyanis mozikba kerül a Zsivány Egyes, ami a sorozat történetében először tekint ki egy mellékszálra. Nem sokáig marad azonban egyedüliként a Halálcsillag tervrajzait ellopó lázadókról szóló történet, ugyanis az elkövetkező években egyre több spin-offra számíthatunk.

Hirdetés

Ezeket a különálló történeteket eredetileg "antológiákként" emlegették, most pedig a "Star Wars-történet" alcím az ismertető jelük. A céljuk az, hogy olyan új történeteket ismertessenek meg a Star Wars univerzumból, amelyek nem feltétlenül kötődnek szorosan a trilógiákból megismert fő történetszálhoz. A Lucasfilm jelenlegi elnöke, Kathleen Kennedy elárulta, hogy az "antológia" filmek ötlete George Lucas-tól származik:

"George beszélt nekem erről, amikor megkaptam a pozíciómat. Gyakron gondolt arra, hogy ő maga is megcsinálja és le is jegyzett három-négy gondolatot, ötletet és irányt amerre lehetne menni. A mitológián belül nyilvánvalóan rengeteg lehetőség volt. Szóval ez volt az első dolog, amiről tárgyaltunk. Rengeteg beszéltünk a Jedikről és azokról az alapokról, amiket George lefektett mikor megalkotta ezt a világot."

A Star Wars jövője

Egyenlőre nincs még eldöntve, hogy milyen irányban haladnak majd a Star Wars filmek a 2019-ben érkező IX. epizód után, ezért a Zsivány Egyes premierjét követően a stúdió leül megtervezi a franchise jövőjét. Folytatódnak-e a saga filmek vagy új irányt vesznek a dolgok? Kathleen Kennedy szerint még semmi sem biztos:

"Vannak potenciális filmek, amikről sokat beszélgetünk. De az a terv, hogy januárban összeüljünk, mivel akkora már mögöttünk lesz Az ébredő Erő és a Zsivány Egyes, valamint a VIII. epizód forgatásával és végzünk. Akkora már elég információnk lesz, hogy megálljunk egy picit és átgondoljuk, hogy mit csinálunk? Mit érzünk izgalmasnak? És mik azok a dolgok, amiket fel akarunk fedezni?"

Han Solo film

Kennedy a Phil Miller és Chris Lord rendezte Han Solo spin-offról is ejtett néhány szót. A galaxis legvagányabb csempészéről szóló film úgy tűnik egyenlőre sínen van, a stáb kezd szépen összeállni, hiszen a címszereplőt alakító Alden Ehrenreich után bejelentették, hogy Donald Glover kapta a fiatal Lando Calrissian szerepét, míg a Trónok harca sztárja, Emilia Clarke lesz a film női főszereplője. A Lucasfilm elnöke szerint egy western szellemiségével készül a projekt:

"Egy heist (rablós) vagy egy western filmhez áll közel. [Frederic] Remington festményeinek színhasználatát használjuk alapul a film kinézetének és érzésének meghatározásához."

Boba Fett film

Sajnos nem mindegyik spin-off film áll olyan fényesen mint a Han Solo-nak szánt. A rajongók még több Boba Fett-et szeretnének látni, de a karakter önálló filmje jelenleg parlagon hever. A projekt élén a kegyvesztett Josh Trank rendező állt, aki a Fantasztikus négyes bukása után kiesett a képből (máig sem tudni, hogy kilépett vagy kirúgták). Az egészben a pláne, hogy mint kiderült, a Boba Fett filmnek már egy Teaser Trailere is elkészült, amit a 2015-ös Star Wars Celebration-ön vetíttek volna le. A következő idézet az EW-tól származik:

"Nagyon közel járt már ahhoz, hogy hivatalosan bejelentsék, a Lucasfilm még egy teaser anyagot is összeállított, amit a Star Wars Celebration-ön mutattak volna be 2015. tavaszán. De az utolsó pillanatban, Trank távozásával megtört a projekt."

Aggodalomra valószínűleg nincs túl sok okunk így sem, hiszen egy olyan népszerű karakter, mint Boba Fett előbb-utóbb biztosan megkapja a saját önálló filmjét. Persze annak tudata, hogy létezik valahol egy teaser a filmhez nagyon kíváncsivá tesz minket. Vajon hogyan néztek ki Trank elképzelései? Ezt talán sosem tudjuk meg, de az hamarosan eldől, hogy miként alakítja a Star Wars filmek jövőjét a Lucasfilm.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.