Hirdetés

A Star Wars IX. részében választ kapunk a Reyt övező rejtélyre

|

Hirdetés

A Star Wars: Az ébredő erő minden létező rekordot megdöntött, a tömeg imádta, a kritikusok is általánosságban elégedettek voltak. Azért voltak csalódottak (oké, ez így túlzás... kevésbé elégedettek) is, akik nem merültek el a határtalan nosztalgiázásban és hiányolták az újításokat, a bátrabb húzásokat, de nem lehet mindenkinek megfelelni. Egy biztos, rengeteg kérdés maradt megválaszolatlanul, hisz valamit a következő részekre is hagyni kellett. Az egyik rejtély már így is rengeteg teóriát szült. Egyre többen próbálják meg kikövetkeztetni, hogy kicsoda pontosan Rey (Daisy Ridley) és ki(k)re várt annyira a Jakkun. Colin Trevorrow (Jurassic World) a IX. rész rendezője elmondta, hogy mire számítsunk az új jedivel kapcsolatban:

Olvastam az összes teóriát. Biztos vagyok benne, hogy a válasz mindenki számára mélységesen és behatóan kielégítő lesz, mert Rey fontos karakter ebben az univerzumban, nem csak  "Ébredő Erő" miatt, de az egész galaxis szempontjából, és mindezt megérdmeli. Szóval, arra törekszünk, hogy a válasz úgy érződjön, mintha réges-régen történt volna, egy messzi-messzi galaxisban, csak szeretnénk elmesélni a történetét.
Az egyik legnépszerűbb elmélet szerint Rey igazából Luke Skywalker lánya, aki először találkozik vele Az ébredő erő végén. Mások szerint inkább Obi-Wan Kenobi egyik leszármazottjáról van szó, a többiek pedig kitartanak amellett, hogy Han Solo és Leia gyereke, bár ezt inkább a drámaibb érzetű emberek támogatják, mert úgy maradna a családi dráma. Trevorrow nem ment bele a részletekbe, de elmondta, hogy neki az a fontos, hogy ő egy folytatást készít és így tiszteletben szeretné tartani az eddigi filmeket:
Mire elérünk a IX. epizódhoz, úgy tekintek a filmre, mint egy különálló filmre, és mint egy trilógia befejező részére, és mint egy történetre, aminek ez már a hatodik, illetve kilencedik része. Ez valami, amit tiszteletben kell tartani, ez egy sztori, amit már 40 éve mesélnek folyamatosan... a Star Wars szinte vallás, ez nem csak egy történet, vagy egy film, és én ezt nagyon komolyan veszem.
A IX. rész még tényleg egy nagyon messzi-messzi galaxisban van, hisz csak 2019-ben érkezik a mozikba, előtte még jön értelemszerűen Az ébredő erő folytatása (2017. május 26.), egy Rogue One (december 16.) és Han Solo (2018. május 25.) saját filmje.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.