Hirdetés

A Star Wars: Az ébredő erő korhatár besorolása családbarát lett

|

Hirdetés

A Star Wars: Az ébredő erőt még be sem mutatták, de már most 50 millió dollárt hozott, csak az elővételben eladott jegyekből és ezzel megdöntötte A sötét lovag - Felemelkedés rekordját (25 mió.). Közben pedig a századik TV spot jött ki a filmhez, amiben megint voltak új jelenetek, ha valakinek sok ideje van, lassan összerakhatná az egész filmet. Mondjuk a Star Warsra senki sem azért ül be, mert nagyon meg szeretne lepődni. Ennek ellenére lehet, hogy egyáltalán nem lesznek sajtóvetítések, nehogy valaki lelője a nagy fordulatot. Egy csapat embernek azonban muszáj előbb látnia a filmet: a korhatár bizottságnak. A döntésük azonnal PG-13 lett, ami nálunk 12-es karikát jelent. Ennyi, köszönjünk, nincs itt semmi látnivaló, lehet is tovább menni:) Na, de most komolyan, meglepődött valaki? Ahogy az összes nagy blockbuster, ennél is teljesen egyértelmű volt a korhatár. A hivatalos indoklás szerint van benne erőszak, meg akció, persze vér nélkül. Ezzel a második Star Wars film lett, ami PG-13-as korhatárt kapott. (A többi sima PG volt.) Nem azért, mert a maradék öt sokkal gyerekbarátabb lett volna, csak 1987-ben vezették be először ezt a besorolást a Red Dawn miatt, és utána még sokáig nem igazán volt tiszta, hogy mi is tartozik pontosan ebbe a kategóriába. Az első számítások szerint a film meg fogja dönteni a Jurassic World idei nyitó hétvégéjét, ami ugyan a maga 208 milliójával nem volt kevés, de a Star Wrastól 300 milliót várnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.