Hirdetés

Star Wars teória - Jyn Erso lehet Rey anyukája?

|

Hirdetés

A Rogue One: A Star Wars Story előzetese még csak tegnap látott napvilágot, de a rajongók máris belekezdtek a találgatásokba és a teóriák gyártásába. A legnagyobb figyelmet az a felvetés kapta, amelyik azt állítja, hogy a Felicity Jones által alakított Jyn Erso lehet Rey (Daisey Ridley) édesanyja. Vajon van-e alapja a teóriának? Igen, a külsőségeket nézve a két színésznő akár rokona is lehetne egymásnak, de ez önmagában még semmit sem bizonyít. Nagyjából annyi alapja van ennek az elméletnek is, mint annak, hogy Leia Organa tábornok az anya, vagy Luke Skywalker az apa, vagy esetleg Obi-Wan Kenobi leszármazottja. Ráadásul figyelembe kell vennünk még egy tényt: miért nincs benne Jyn Erso az eredeti trilógiában, ha annyira fontos tagja a Lázadóknak? Ha már az Egy új remény eseményei előtt meghalt, akkor teljesen biztos, hogy nem ő Rey anyja. 30 évvel a második Halálcsillag elpusztítása után Rey csupán egy tinédzser, ami azt jelenti, hogy Ersonak a 40-es, 50-es évei környékén kellett volna szülnie. Most viszont nézzük azokat a tényeket, amelyek mégis alátámaszthatják a teóriát. A legtöbben kizárják azt a lehetőséget, hogy Rey Han Solo és Leia lánya, ami azt jelentené, hogy egyben Kylo Ren testvére is. Sokan pedig azt sem tartják valószínűnek, hogy Luke Skywalker gyermeke lenne. Colin Trevorrow rendező korábban elmondta, hogy Rey szülei jelentős szereplői lesznek a Star Wars filmeknek, ide  a spinoffokat is beleértve.

Már mindenféle teóriát hallottam... Amit biztosra tudok, az az, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a válasz kellőképpen kielégítő legyen, mert Rey fontos része ennek az univerzumnak, nem csupán Az ébredő Erőnek, hanem az egész galaxisnak, ezért megérdemli. Szóval biztosra akarunk menni, hogy a válasz úgy érződik majd, mintha valóban réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban történt volna, mi pedig csak elmeséljük azt.
Olyan teória gyártók is akadnak, akik a nevek vizsgálatával keresnek bizonyítékokat. A Jyn kínaiul aranyat, fényességet és szépséget jelent, míg a Rey királyt és fénysugarat. Lövésünk sincs, hogy valójában melyik filmben fogják felfedni Rey hátterét, de erősen kételkedünk abban, hogy éppen a Rogue One adna választ az égető kérdésre, főleg, hogy legjobb tudomásunk szerint ez a film nem kap majd folytatásokat. Mit gondoltok a legújabb teóriáról, szerintetek kik lehetnek Rey szülei?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.