Hirdetés

BRÉKING: Megérkezett a The Mandalorian első előzetese!

|

Mozgásban az élőszereplős Star Wars-tévésorozat.

Hirdetés

A Marvel-filmek alakítása mellett a Disney-örökség újjáélesztésében (A dzsungel könyve, Az oroszlánkirály) és most már a Star Wars-univerzum bővítésében is meghatározó szerepet betöltő Jon Favreau hozza el a messzi-messzi galaxis első élőszereplős tévésorozatát The Mandalorian címen. A produkció régóta várt első előzetese a Disney minden második évben megrendezésre kerülő saját miniexpóján, a D23-on került leleplezésre, méghozzá a novemberben induló szolgáltatásukat népszerűsítő panelbeszélgetés keretében.

Hirdetés

A The Mandalorian, amiben Pedro Pascal, Gina Carano és Carl Weathers alakítják a főszerepeket, Jango és Boba Fett után egy újdonsült, morálisan megkérdőjelezhető, magányos fegyverforgatót állít a középpontba, amint a galaxis peremvidékén végzi a maga fejvadász dolgait, ahová az Új Köztársaság keze már nem ér el. A cselekmény évekkel a Birodalom bukása után veszi fel a fonalat, a VI. rész, A Jedi visszatér és a VII. rész, Az ébredő Erő közötti időszakban (tehát még az új hatalmi centrumot képviselő Első Rend megalakulása előtt). A szériából eddig igencsak keveset, néhány jelenetképen kívül gyakorlatilag semmit sem láthattunk, ám a forgatókönyvet író Favreau ígéretéhez híven most végre mozgásban is szemügyre vehető a csillagászati költségekből forgatott tévésorozat - szerencsére a ráköltött pénz a látottakon is visszaköszön.

A sorozat első évada nyolc epizódból fog állni, és mint a chicagói Star Wars Celebration idején néhány hónapja kiderült, a pilotot az olyan közkedvelt Star Wars animációs sorozatokon dolgozó Dave Filoni rendezte, mint A klónok háborúja, a Lázadók és az Ellenállás. Rajta kívül az egyébként színészként is feltűnő Taika Waititi (Thor: Ragnarök), Rick Famuyiwa (Kábszer), Deborah Chow (Better Call Saul), valamint a Solo: Egy Star Wars-történetet jegyző Ron Howard lánya, Bryce Dallas Howard is dirigáltak részeket.

Remélhetőleg nem okoz majd csalódást a Star Wars-univerzum sötétebb szegletébe betekintést engedő tévésorozat, pláne annak tükrében, hogy Jon Favreau már teljes erőbedobással dolgozik a második évadon, ami akár októberben kamerák elé állhat. A The Mandalorian első etapja ehhez képest csak 2019. november 12-én, a szolgáltatás premierjével egy időben debütál a Disney+ kínálatában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.