Hirdetés

Star Warstól Schindlerig - Hangolódjunk az Erőre!

|

Hirdetés

A december hónap minden bizonnyal sokaknak a Star Wars jegyében telik - tisztában vannak ezzel a forgalmazók is, ugyanis az ország több mozijában levetítésre kerül december 17-től a Star Warstól Schindlerig című, John Williams 83. születésnapja apropójából tartottak gálakoncert, melyben a legendás zeneszerző Gustavo Dudamel karmesterrel karöltve, pályafutásának leghíresebb, legjobb tételeiből adott elő egy nívós válogatást. A 2014-ben felvett koncertet a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hallban, a  Los Angeles-i Filharmonikusok közreműködésével vezényelték le, az est házigazdája pedig a színésznő Natalie Portman volt. https://www.youtube.com/watch?v=QHg-gcQ-jwo John Williams nevéhez olyan világhírű filmek zenéjét köthetjük, mint a Cápa, az Indiana Jones-filmek, Lincoln, vagy a Star Wars, így még azok is ismerősen mozoghatnak zenei világában, akik esetleg magát a nevet nem tudják hova tenni. (Őszintén remélem azért, hogy ilyenre csak elvétve - vagy még úgy se - akad példa.) A koncert archív felvételekkel és Dudamel-Williams beszélgetéssel van fűszerezve, valamint látványos videoinstallációkkal - gondoskodva arról, hogy azok se unatkozzanak, akiknek a muzsika puszta jelenléte nem édesíti meg a moziban töltött másfél órát. Ha mindez még nem volna elég a kedv meghozásához, úgy azt is hozzá kell tenni mindehhez, hogy a filmet minden bizonnyal a legtöbb helyen (Székesfehérváron és Szegeden egész biztosan) az éjféli Star Wars-vetítést megelőzően fogják leadni, emígyen beizzítva az amúgy is felajzott, csillagháborús-hősies képsorokra kiéhezett népet. A koncertprogram: Olympic Fanfare and Theme (az 1984-es Los Angeles-i Olimpia nyitógálájának főtémája) Három darab az 1993-as Schindler listájából Cadenza and Variations (az 1971-es Hegedűs a háztetőn című filmből) Soundings (2003-ban ezzel nyitották meg a Walt Disney Concert Hallt) Escapades (a 2002-es Kapj el, ha tudsz című filmből) Throne Room and Finale (Star Wars) Dry Your Tears, Afrika (az 1997-es Amistad című filmből) Imperial March (a Star Wars – A birodalom visszavág című filmből) A koncertfilmet vetítő mozik listájával a későbbiekben jelentkezünk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.