Hirdetés

Elhunyt Stephen Hillenburg, a SpongyaBob Kockanadrág atyja

|

Egy újabb legenda távozott el közülünk.

Hirdetés

Tegnap este villámcsapásként söpört végig a közösségi médián a hír, miszerint 57 éves korában elhunyt Stephen Hillenburg, akinek a neve szinte összeforrt az általa megalkotott kedves tengeri szivacs SpongyaBob Kockanadrág karakterével. Hillenburg az ALS nevű betegségben vesztette életét, amit még tavaly diagnosztizáltak nála az orvosok (ebben szenvedett Stephen Hawking is). 

Hirdetés

A Nickelodeon az alábbi közleményt adta ki Hillenburg emlékére, melyben igyekeztek méltó módon búcsút venni egykori kollégájuktól.

"Elmondhatatlanul szomorúak vagyunk, hogy Steve Hillenburg végül elvesztette a küzdelmet az ALS-vel vívott csatában. Személyében nemcsak egy igaz barátot, de egy nagyon régi kreatív partnert vesztettünk el a Nickelodeonnál, így a szívünk a hozzátartóival együtt dobog. Steve utánozhatatlan humorérzékkel és ártatlansággal itatta át SpongyaBob figuráját, aki megannyi generációnak és azok családjainak okozott örömet világszerte. Így karakterei, illetve Bikini fenék világa mindörökre emlékeztetni fognak minket arra, hogy valójában mekkora erő is rejlik a barátságban és a határtalan képzelőerőben."

A SpongyaBob Kockanadrág legelső epizódja még 1999. május 1-jén látott napvilágot, amelyből azóta eltelt közel két évtized során több mint, 250 epizód látott napvilágot, melyeket a világ közel 60 nyelvére fordítottak le. A sorozat mellett Hillenburgnak kétszer is lehetősége nyílt arra, hogy a mozikban mutathassa be a mindig vidám szivacs kalandjait, hiszen 2004-ben a SpongyaBob - A mozifilm, míg 2015-ben a SpongyaBob: Ki a vízből! című animációs filmek szórakoztatták a nagyérdeműt, utóbbi pedig egészen 325 millió dollárt tudott bezsebelni világszerte, így a Paramount nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy 2020-ban ismét alámerülünk majd Bikinifenék mélységeibe. 

Nyugodjék békében!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.