Hirdetés

Stephen Kingnek át kellett írnia következő regényét a koronavírus miatt

|

Már maga a horrorok királya is úgy érzi, a mai világ nagyon hasonlít az ő történeteire.

Hirdetés

A koronavírus napról napra további áldozatokat követel, legyen szó akár valódi emberi életekről, munkákról, állásokról, különféle könnyebb-nehezebb döntésekről. Ezekhez a filmek, sőt az irodalom is hozzátartozik, elég csak felütnünk a hírportálokat, mennyi produkció megjelenését, forgatását kellett elhalasztani a COVID-19 vírus világszintű terjedése miatt. Az utóbbiakhoz csatlakozik be a horrorkirály, Stephen King is, aki szerencsére nem fertőződött meg a vírussal, de mindez erősen kihat az írói világára és történeteire is.

Hirdetés

Legutóbbi nyilatkozatában említette meg, hogy a vírus miatt csaknem teljesen meg kellett változtatni az éppen készülő új regényének történetét. Igen, manapság olyan időket élünk, hogy az igazi, valódi világ nagyobb hatást gyakorol egy a széles fantáziájáról híres bestseller íróra, mint saját maga. Persze kétségbeesni semmi okunk, hiszen King a mai napig tartja a munkatempóját (napi hat oldalt le kell gépelnie, ez a minimum, a nap hátralévő részében pedig ezeket a részeket egyengeti, csinosítgatja - de hat oldalnak mindig meg kell lennie), és már el is kezdett dolgozni a története megváltoztatásán.

"[Az éppen készülő új regényemnek történetét] a 2020-as évbe datáltam, hiszen az járt a fejemben, hogy »oké, ez a könyv majd 2021-ben fog megjelenni, szóval az olvasók a közelmúltként tekintenek majd vissza«. Aztán kitört a vírus, továbbterjedt, én meg azonnal visszaolvastam a vázlatot, amelyet írtam, és arra kellett rájönnöm, hogy egy valami nagyon nem fog helytállni. Tudniillik történetem két karaktere elutazik egy tengeri útra. És arra döbbentem rá, hogy »nem, nincs az az élő ember, aki tengeri útra szánná rá magát ebben az évben«. Szóval gondolkodtam, és rögvest megváltoztattam a regény idejét 2019-re, amikor még az emberek ezzel azonosulni tudtak, együtt lehettek, mert pontosan ezek kellenek, hogy működjön majd a sztori."

− nyilatkozta King.

Azért reméljük, további kihatása nem lesz majd a sztorira, és hamar megjelenhet a szóban forgó történet. Ti mit szóltok: titeket zavart volna ez a probléma?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.