Hirdetés

Száz évvel a Baljós árnyak előtt játszódik a The Acolyte

|

A Köztársaság Fénykorát bemutató sorozat egyik fő motívuma a Jedik elkényelmesedése lesz.

Hirdetés

Mint az ismeretes, Amandla Stenberg (Az éhezők viadala) főszereplésével egy új Star Wars sorozat készül - igaz, még nem tudni, hogy mikor mutatják majd be. A The Acolyte címet viselő alkotás showrunnere, Leslye Headland jóvoltából kiderült pár érdekesség a projektről. Ezek közül a legfontosabb az, hogy a cselekmény jó száz évvel a Baljós árnyak előtt fog játszódni. Vagyis, bár értelemszerűen lesz rá esély, hogy pár ismerős karakter felbukkanjon, inkább az újoncok dominálnak majd.

Hirdetés

Emellett azt is tényként kezelhetjük, hogy a sztori az elkényelmesedő, és a Sithek jelentette veszélyt elhanyagoló Jedik történelmi baklövései körül fog forogni. Hiszen a későbbi Palpatine császár, Darth Sidious lényegében az orruk előtt jutott be a Galaktikus Szenátusba, és alapozta meg egyeduralmát.

Amandla Stenberg
Amandla Stenberg

Miként azt a szakember megfogalmazta:

A Skywalker-saga szereplői közül sok karakter még meg sem született. Egy olyan korszak politikai, személyes és spirituális dolgait vesszük górcső alá, amiről nem sokat tudunk. A Baljós árnyakat nézve mindig az volt a kérdésem, hogy "Nos, hogyan fajulhattak idáig a dolgok?" Hogyan jutottunk el odáig, hogy egy Sith lord beszivároghat a Szenátusba, és a Jedik egyike sem veszi észre? Mi siklott félre? Mik voltak azok a történések, amik ehhez vezettek?

Headland emellett azt is kiemelte, hogy egy békés korszakról, hovatovább, valóságos reneszánsszal kevert felvilágosodásról van szó, ami nem véletlenül érdemelte ki a Köztársaság Fénykora nevet. Ekkoriban a Jedik nem nagyon koszolták be a kezüket, és ez a látványvilágon is érződni fog. Például azon, hogy az Erő világos oldalát uraló lovagok pompázatos arany és fehér színű ruhákat viselnek majd, mert nem kell attól tartaniuk, hogy öltözéküket vér vagy piszok szennyezi be.

Láttok fantáziát a sorozatban?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.