Hirdetés

Szerződést kötött a Netflix és Spielberg produkciós cége

|

Legalább két film lesz évente, amit az Amblin szállít a streamingszolgáltatónak.

Hirdetés

Ágálhatunk éjt nappallá téve a streamingszolgáltatók ellen a mozibajárás mellett, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy bizony a modern kor emberének filmnézési szokásai már merőben mások, mint régen. Ehhez pedig igazodni kell. Még akkor is igazodni kell, ha történetesen nem más a neved, mint Steven Spielberg. 

Spielberg már több ízben kiállt a mozik nyújtotta élmény egyedülállósága mellett (valamint amellett is, hogy Netflix-filmek ne futhassanak Oscar-díjért), így most valamelyest furcsán veszi ki magát a legújabb hír, hogy produkciós cége szerződést kötött a Netflix-szel.

Hirdetés

A megállapodás persze egyáltalán nem ördögtől való, inkább örvendetesnek mondhatjuk azt, hogy maga Spielberg is belátta, van létjogosultsága egy ilyen üzletnek - pláne úgy, hogy igazából ez nem zárja ki azt, hogy a készült filmek ha limitáltan is, de mozikban is menjenek. Bár ez utóbbit majd a Netflix fogja eldönteni minden filmnél, hogy mi legyen vele a helyzet (felteszem, hogy mivel nincsen költségvetés-határ, ezért a nagyobb büdzséjű filmek lesznek majd azok, amelyek megkapják a maguk mozis karrierjét). A szerződés szerint évente legalább két filmet kellene szállítani az Amblinnek a Netflix felé, amelynek finanszírozásába maga a szolgáltató is beszállna (hogy hány éven át, az bizonytalan), valamint az sincs kizárva, hogy egyiket másikat maga Spielberg rendezze.

Az Amblinnél, a történetmesélés mindig ott lesz a középpontjában mindennek, amit csinálunk és onnantól kezdve, hogy Ted Sarandos (a Netflix egyik vezérigazgatója - a szerk.) és én elkezdtünk beszélgetni a partnerségről, tiszta volt, hogy van egy fantasztikus lehetőségünk arra, hogy együtt meséljünk el új sztorikat és újabb módokon érjük el a közönséget. 

- nyilatkozta maga a rendező, reflektálva az üzletre. Sarandos sem fukarkodott a pozitív jelzőkben, ő a következőket mondta:

Steven egy kreatív látnok és vezető, és mint sokan mások a világon, az én felnövésemet formálták az általa létrehozott karakterek és történetek, amelyek lenyűgözőek, inspirálóak és felvillanyozóak voltak. (...) Alig várjuk, hogy elkezdhessünk dolgozni az Amblin csapatával, az pedig megtisztelő és izgalmas egyben, hogy Steven mozis történelmének legújabb fejezetének részesei lehetünk. 

Hogy milyen fejezet lesz ez a filmek minőségét illetően, azt persze előre nehéz megmondani. Az elmúlt években olyan alkotásokat dobott piacra a stúdió, mint A nő a vonaton, A végzet órája, a finoman szólva sem túl jó fogadtatásban részesült Macskák, valamint a Páncélba zárt szellem. Következőleg olyan filmeket várhatunk, mint a legújabb Jurassic World, a Matt Damon főszereplésével készült Stillwater, illetve a Spielberg által rendezett West Side Story újrája. Akárhogy is, Martin Scorsese után most már Spielberg is rájött, hogy ahhoz, hogy az ember minél több emberhez tudja eljuttatni a történeteit, valamint bizonyos üzeneteket, nos, valamit fel kell áldozni. Illetve: látni kell, hogy hol tart a világ. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.