Hirdetés

Szerzői film készül Petőfi Sándor életéből

|

A fókusz ezúttal nem a forradalmár költőn lesz, hanem Petőfi egy személyesebb oldalát is megismerhetjük.

Hirdetés

Petőfi Sándor a magyar irodalomkultúra egyik legkiemelkedőbb alakja, aki bár mindössze 26 évet élt, ontotta magából a verseket és a történelmi körülményeknek köszönhetően az élete sem volt éppen eseménytelen. Ennek ellenére mégsem bővelkedik a magyar filmipar Petőfi-filmfeldolgozásokban, pedig bőven lenne benne potenciál. Ezzel a lehetőséggel él a jelenleg forgó Petőfi - Legenda Születik című félamatőr film. 

Hirdetés

A történet középpontjában nem a forradalom lesz, ami Petőfi neve kapcsán rögtön az eszünkbe juthat, hanem két idősíkon keresztül nyerünk betekintést a költő életébe: látni fogunk egy feltörekvő pápai diákot, Petrovicsot, Jókai friss barátját, továbbá megismerünk egy 1845-ös Petőfit, aki amellett, hogy múzsáját, Csapó Etelkát gyászolja, ellene irányuló lejárató cikkek tömkelegét kénytelen elviselni, melyek mögött egy régi barátját sejti. 

A projekt mögött egy jól összeszokott csapat áll, akik javarészt a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. A rendező az SZTE magyar-történelem szakos hallgatója és az Egyetem TV operatőre és vágója, Szilasi Larion. A Gyula Televíziónak adott interjújában elmondta, hogy filmjében az 1845-ös  Petőfi visszatekintésein keresztül ismerjük meg fiatalkorának jelentősebb szakaszait, melyekről Vachott Sándornak és Vachott Sándorné Csapó Máriának számol be. A címszereplőt Drotár Adrián alakítja, sógorát Tóth Balázs, Etelka nővérét pedig Jécsák Judit formálja meg. Az operatőri munkálatokat Novák Tamás és Babus György látják el. Az 1845-ben játszódó pesti jeleneteket a gyulai Ladics-házban vették fel, a jelmezeket pedig a Békéscsabai Jókai Színház biztosította. 

Egy poszter is érkezett a filmről, melyen a Petőfit alakító Drotár Adriánt láthatjuk: 

És végül itt egy kisfilm, ami a kulisszák mögé vezet el: 

A pápai szcénák forgatásai kora ősszel kezdődnek meg, addig is folyik a casting és a további helyszínek keresése. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.