Hirdetés

Összeomlani látszik a Universal szörnyuniverzuma

|

Úgy látszik az univerzum építés nem mindig kifizetődő.

Hirdetés

Az utóbbi években nagy trenddé vált a stúdiók között, hogy ki-ki maga építse saját univerzumát legnagyobb franchise filmjeiből, azonban még ha a Disney-nek jól is megy, a Warner pedig még nem igazán panaszkodhat, a Universal-nál, most igen foghatják a fejüket, hiszen a Dark Universe, azaz a stúdió kultikus szörnyeposzaiból építeni kívánt univerzum két fejese, Alex Kurtzmann és Chris Morgan a Hollywood Reporter jelentése szerint felmondtak pozíciójukból, így betöltetlenül hagytak egy vagy esetünkben két fős, nagyon is kritikus pozíciót.

Hirdetés

Eléggé úgy tűnik, hogy a stúdió törekvései zátonyra futottak, ugyanis Morgan és Kurtzmann lelépése, csak a jéghegy csúcsa, ha megvizsgáljuk a részleteket. A stúdió naptárában például nincs konkrét megjelenési dátummal ellátott szörnyfilm. Egyedül a Frankenstein menyasszonyáról tudunk, amely jelenleg forgatókönyvi hibák kiküszöbölése miatt még nem kezdte el a forgatási munkálatokat, egyedüli szereplőként Javier Bardem nevét tudjuk a projekthez kapcsolni. Korábban Angelina Jolie-t emlegették a címszerepre, azonban rövidesen a csúszás bejelentése után Jolie aláírt a Demóna folytatására. Lehetséges, hogy kivárják, amint újra felszabadul a színésznő és addig nem kezdik el a munkálatokat.

Az sem elhanyagolható tény, hogy az univerzum legutolsó alkotása, a Múmia jelentős bukás volt a stúdiónak és Tom Cruise karrierjének egyik legjobban leértékelt alkotása közé is beírta magát. A film rettentesen gyenge Egyesült Államokbeli szereplését, még a mérsékelten jövedelmezőnek mutató világszintű bevétel sem tudta annyira egyensúlyozni, hogy esetleg valamiféle remény legyen a folytatásra.

Vajon maradt még szufla a stúdió szörnyuniverzumában? Még nem tűnik minden elveszettnek, bár jelentős változásokra lenne szükség a megközelítésben, hogy működőképes és talán még anyagilag sikeres filmeket készítsenek. Talán a legkézenfekvőbb döntés a grandiózus Múmia bukása után egy sokkal kisebb, visszafogott alkotási módszer volna. Azt, hogy mit hoz a jövő, szörnyű kudarcot vagy hátborzongatóan jó szórakozást, az idő dönti el és az új kreatív elme, aki betölti majd az üresedést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.