Hirdetés

Szinkron Kontra - Die Hard

|

Hirdetés

Miközben azon megy a spekulálás, hogy miről fog szólni a következő Die Hard, a Szinkron Kontra rovatunk visszakanyarodik a legelső részhez, hogy Csuka Dániel videójának köszönhetően összevessük az 1989-es MTA Kutató Filmstúdió által készített szinkront azzal, amit 2002-ben az RTL Klub megrendeléséből a Mikroszinkron készített. Az 1988 és 1989 között készített szinkronban a Die Hard főhősét, Bruce Willist az a Vass Gábor tolmácsolta nekünk, aki legtöbbször Samuel L. Jacksont szólaltatta meg, míg Alan Rickmant a sajnos már elhunyt Helyey László hangjaként emelte a szinkron színvonalát. Az újabb, 2002-es felvételben Willis orgánumát már az a Dörner György szolgáltatta, akit a hazai közönség a legtöbbször hallhatott a színésszel párosítva. Rickmant itt már nem Helyey, hanem Széles László játszott el (többek között Owen Wilson, Gérard Depardieu, John Travolta és Gerard Butler). Íme a Die Hard, avagy a Drágán add az életed szinkronjainak összehasonlítása:

Megjegyzés: Az információk az iszdb.hu adatbázisából származnak!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.