Hirdetés

Szinkron Kontra - Léon, a profi

|

Hirdetés

Luc Besson 1994-es klasszikusa, a Léon, a profi nem csak Jean Reno miatt emlékezetes, de az itt még zsenge Natalie Portman és a mindig magabiztos teljesítményt nyújtó Gary Oldman is közrejátszik abban, hogy szuperlatívuszokban értekezzünk a filmről. Persze ehhez a kultstátuszhoz hazánkban hozzájárult a szinkron is: az 1995-ös, Videovox Stúdió Kft. kiadásában készített hangsávok szinte egytől-egyik megegyeznek a 2004-es, Mafilm Audio Kft. nevével fémjelzett változattal, viszont míg előbbit a mozikba és televíziókba szánták, addig utóbbi a VHS és DVD forgalmazásban bukkant fel a rendezői változathoz készítve. Reno karakterét az azóta már elhunyt egyik kiválóságunk, Szakácsi Sándor szólaltatta meg mindkét verzióban, de ugyanaz maradt a szinkronhang Gary Oldman (Háda János) és Natalie Portman (Vadász Bea) esetében is. Érdemes meghallgatni, hogy a közel tíz év mennyi nyomot hagyott a kópián és a szinkronszínészek munkáján, amit Csuka Dánielnek köszönhetően az alábbi videóban figyelhetünk meg:

Megjegyzés: Az információk az iszdb.hu adatbázisából származnak!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.