Hirdetés

Szürke senkik - a Félvilág írója az I. világháborúba kalauzol

|

Hazánk egyik legjobb forgatókönyvírója ezúttal az I. világháború poklába vezet bennünket.

Hirdetés

Nem véletlen az, hogy Köbli Norbert forgatókönyvírói munkásságáért oly sok elismerést, dicsérő szót kap - neve mostanra a minőség garanciájává ért.

Hirdetés

Gondoljunk csak A berni követ-re, majd az azt követő Félvilág-ra: hiába a kisképernyő számára készültek, hazai fronton párját ritkítóan izgalmas és feszült kamaradarabok voltak. Köbli úr pedig nem nyugszik, már készül is a film legújabb forgatókönyvéből, mely Szürke senkik címre hallgat. 

A Szürke senkik a nézőt az I. világháborúba kalauzolja, ahol megismerhetünk egy csapatnyi, öngyilkossággal felérő küldetést bevállaló férfiembert. A feladatuk: megsemmisíteni egy olasz kommunikációs központot. Akinek ismerősen cseng az ilyen premissza, az már mosolyoghat is magában - ez az ún. "men on mission"-alműfaj hazánkban kevéssé képviselteti magát (vagy mondjuk úgy, hogy: sehogy), így még izgalmasabbnak és egzotikusabbnak hat az ötlet. Köbli elmondása szerint a film telis-tele lesz izgalmakkal és akciókkal, mely önmagában nagyon is rendben van, de információink szerint tévéfilm lévén csupán 65 perc áll majd az alkotók rendelkezésére ahhoz, hogy bemutassák a karaktereket és eladják a történetet. Ez működött A berni követ-nél és működött a Félvilág-nál is, így nem egészen alaptalanok azon reményeink, hogy Köbli ezúttal sem fog minket cserbenhagyni és elegendő volt neki az az oldalmennyiség arra, hogy kellőképpen kibontsa a kibontanivalót és mindemellett még akciókra is hagyjon időt. 

A filmet a Magyar Média Mecenatúra program 120 millió forinttal támogatta meg, így feltételezzük, hogy a látvány sem lesz túl szegényes, a forgatás pedig egy Budapest környéki erdőben, valamint rudabányai helyszíneken zajlott. A film főszereplője Trill Zsolt lesz, mellette pedig Molnár Leventét és Kovács S. Józsefet láthatjuk. Ami érdekes, hogy a rendezést ezúttal nem Szász Attila vállalta be (akivel Köbli szinte már összenőtt), hanem Kovács Istvánt érte a megtisztelő feladat, hogy filmre vigye a nálunk kuriózumnak számító, I. világháborús sztorit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.