Hirdetés

Tarantino a Ponyvaregényhez hasonlította új filmjét

|

Ebben persze egyelőre nincsen semmi új, de a rendező rettentő lelkesnek tűnik új projektjét illetően.

Hirdetés

A CinemaCon Sony-prezentációján került fel a színpadra Quentin Tarantino Leonardo DiCaprio-val karöltve, hogy néhány szóban méltassák, eladják az éhesszájú filmőrülteknek legújabb közös filmjüket.

Hirdetés

A duónak ez lesz a második közös filmje a Django elszabadul óta és okkal remélhetjük, hogy ismét gyümölcsöző lesz közös munkájuk. A Once Upon a Time in Hollywood címre hallgató filmről annyit tudunk eddig, hogy az 1969-es év Hollywoodjáról szól - arról a Hollywood-ról, amely fenekestül felfordul, érintve azt a hippikultúrát, amely a Charles Manson* által elkövetett gyilkosságokat követően már soha nem lesz a régi. A film Tarantino szerint - ahogyan arra már korábban is célzott - a legközelebb áll majd a Ponyvaregényhez azok közül a filmek közül, amelyeket azóta készített. Ami vélhetően annyit tesz, hogy több történetszállal megspékelt, non-lineáris narratívával operáló alkotást fog látni a nagyérdemű.

A film két főszereplője, Dicaprio és Brad Pitt egy Hollywood-ban tengődő westernszínész-kaszkadőr párost alakítanak majd, akiknek szomszédságában éppen Sharon Tate lakik (akit elvileg nem más, mint Margot Robbie megformálásában láthatunk majd). A rendező elmondta, hogy utcáról utcára, szegletről szegletre fogják átalakítani a mai Los Angelest 1969 Hollywoodjává és bár az egész projektet hatalmas titkolózás övezi, annyit azért elárult még, hogy DiCaprio és Pitt párosa a legjobb sztárduó lesz Paul Newman és Robert Redford együttműködése óta (ők ketten szerepeltek A nagy balhé, valamint a Butch Cassidy és a Sundance kölyök című filmekben). Az ember ha nem ismerné Tarantinót, azt gondolná, kicsit egoista. Na, persze az is: de mi így szeretjük. 

A tinilányok szívtiprójából komoly, érett színésszé avanzsált Leo sem volt rest dicshimnusz zengésében: a rendező forgatókönyvét az egyik legszenzációsabb szkriptnek titulálta és mindent meg fognak tenni, hogy egy fantasztikus filmet tegyenek le az asztalra. A filmet 2019 augusztusától nézhetjük.

*: akit érdekel a téma, annak szíves figyelmébe ajánlom a You Must Remember This című podcast vonatkozó epizódjait. Rendkívül informatív módon tálalja elénk a Manson-gyilkosságok hátterét és apró - publikus - részleteit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.