Hirdetés

Tarantino továbbra is a vadnyugaton tengődne

|

Hirdetés

Az Aljas nyolcas Tarantinónak csupán második westernje, de filmjei tele vannak a műfaji ikonográfiákkal és stilisztikai jegyekkel - a rendező jól érezhetően rajong a vadnyugati történetekért, éppen ezért nem meglepő az, hogy továbbra is maradna ezen a terepen. Legalábbis legújabb nyilatkozata erről árulkodik. Na most, azzal nem árt tisztában lenni, hogy QT sok mindent mond: szökőévente ellövi, hogy még mindig talonban van a Kill Bill harmadik etapja, vagy épp gengszterfilmet készítene, vagy előzményfilmet a Becstelen brigantyk-hoz. Most éppen azt fontolgatja, hogy Elmore Leonard (a Jackie Brown alapjául szolgáló regény szerzője) Forty Lashes Less One című western-regényéből készítene egy mini-szériát, melyet ő maga írna és rendezne.

Ott van a Django elszabadul és az Aljas nyolcas vonalán, a rasszokkal foglalkozik, egy börtönben játszódik az egész, rendkívül jó könyv és mindig is szerettem volna elmesélni ezt a történetet, úgyhogy majd meglátjuk.
Nincsen tehát kőbe vésve, ám hangsúlyozza, hogy nagyon reméli, meg tudja csinálni. Mi reméljük. Egy másik terve még a Becstelen brigantyk bemutatójának idejére tehető; erről még rég ebben volt szó, de hallgatás lett a vége. A Killer Crow című projektről van szó, melynek főszereplői fekete bőrű, elítélt katonák, akik megszöknek a kivégzés elől, majd különböző kalandokba bonyolódva összefutnak a Brigantykkal is. Ez a terv is elég távlatinak tűnik, de ezen a ponton már az is örömteli lenne, ha legalább forgatókönyv formában közzé tenné valamelyiket. Mindenesetre tervei szerint már csak 2 filmet rendez, remélhetőleg nem akar sokat tökölni azzal a kettővel. A másik pedig, hogy nem lenne egy utolsó az se, ha a Soderbergh-utat járná: ha mozifilmet nem is rendezne, de sorozatot azért dirigálhat. Azzal se járnánk sokkal szarabbul.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.