Hirdetés

Thanos lett a legnépszerűbb mozifilmes gonosztevő

|

A hősöknél talán csak az általuk legyőzött negatív figurákra emlékszünk jobban. Drakula, Darth Vader, Joker vagy éppen Voldemort pedig nem csak híresek, de a popkultúra szerves részévé, ezáltal halhatatlanná is váltak.

Hirdetés

Mondhatnánk, hogy pár év múlva az MCU főgonosza lesz az emberiség kollektív emlékezetében a főgonosz szinonimája, ám egy friss rangsor alapján már most mindenkit lekörözött a titán. A ToppCasinoBonus három statisztikai adat összevetése alapján állította fel a világ legnépszerűbb gonosz filmes karaktereiről. Megvizsgálták, hogy az adott figurára havonta hány keresést indítanak a Google-ben, mennyien nyitják meg a róluk szóló Wikipedia szócikkeket, valamint hogy a legismertebb filmjük milyen értékeléssel rendelkezik a Rotten Tomatoes oldalon.

Hirdetés

Ezek alapján toronymagasan Thanos végzett az élen (94%-os értékeléssel, havonta 584 ezer Google kereséssel és 165 ezres Wikipedia oldalletöltéssel). A második helyre a Star Wars-filmek sötét nagyura, Darth Vader került, őt követi a Heath Ledger-féle Joker, Lord Voldemort, Kylo Ren és Hannibal Lecter is. A listán találjuk még a Terminátort, Freddy Kruegert, Sauront, Norman Batest, valamint Batman, Pókember és James Bond több nemezisét is.

A weboldal készítői nem csak világviszonylatban vizsgálták meg egyes filmes gonoszok népszerűségét, hanem országokra lebontva is közzétették az adatokat. Érdekes látni, hogy Thanos tényleg világuralomra tört, míg a Földközi-tenger mentén elterülő országok jelentős részében (Észak-Afrika és a Balkán egyes országaiban) Joker a befutó. Hazánkban déli szomszédainktól eltérően, ám az északiakhoz hasonlóan Thanos a legnépszerűbb.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.