Hirdetés

The BFG trailer - Spielberg mesekönyvet adaptál

|

Hirdetés

Alig mutatták be a Kémek hídját, máris itt van Steven Spielberg következő filmjének ízelítője: a The BFG a népszerű Roald Dahl klasszikuson alapul, amelyből az E.T. nemrég elhunyt írója, Melissa Mathison faragott forgatókönyvet a Walt Disney Pictures támogatásával. Dahl "Szofi és a Habó" címmel itthon is megjelent művében egy  kislány és egy barátságos óriás történetét ismerhetjük meg, de képtelenek vagyunk olyan zseniálisan átadni, hogy pontosan miről is szól, mint a hivatalos fülszöveg: "Képzeld csak el, hogy fekszel az ágyban, mint Szofi, és egy óriás kéz hirtelen felkap takaróstul, és magával ragad. Már azt hiszed, vége az életednek, amikor megtudod, hogy az óriás, a HATALMAGOS AZONÁLTAL BARÁTSÁGOS ÓRIÁS, röviden HABÓ – nem eszik mást csak orrborkát, egy undok, de mégis ehető növényfélét, és igazán barátságos. Így lett végül Szofi és HABÓ valóban két jó barát, együtt tervelik ki, hogyan értesítsék az angol királynőt arról, hogy emberevő óriások – szám szerint kilencen – szaladgálnak a világban, Tatárországban, Hólandiában, és eszik jóízűen a „gyerkedliket”." Így néz ki a mese Spielberg szemével: https://www.youtube.com/watch?v=VG5MtenlP-A A The BFG várhatóan 2016. július elsején jelenik meg külföldön, amely egybeesik Roald Dahl születésének 100. évfordulójával. Az óriást Mark Rylance (Kémek hídja, Gunman, A másik Boleyn lány), Szofit pedig az újonc Ruby Barnhill alakítja, de feltűnik még a filmben Rebecca Hall (Az ajándék, Transzcendens, Vasember 3), Bill Hader (Kész katasztrófa, Saturday Night Live, Kamatylista, Sötét zsaruk 3) és Jemaine Clement (Gyógyegér vacsorára, Sötét zsaruk 3, Hétköznapi vámpírok) is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.