Hirdetés

The Revenant - DiCaprio nem beszél, a forgatás folytatódik

|

Hirdetés

Úgy tűnik Alejandro G. Iñárritu bosszúdrámája, a The Revenant egy olyan film lesz, aminek az elkészüléséről is egy jó könyvet lehetne írni. A rendező már 2014-ben az előkészületeket végezte, amikor fesztiválról fesztiválra járt akkori filmjével, a több Oscar-díjat is elnyerő Birdmannel. Az egész filmet időrendben, csak természetes fényeket felhasználva forgatták Calgary környékén, a kanadai Alberta tartományban. Már alapjában véve is herkulesi feladat volt az egész forgatás, de a természet is beleszólt a film munkálataiba. A nyitányt egy tisztáson akarták felvenni, de hó árasztotta el az egész környéket. Amikorra pedig eljutottak odáig, hogy a havas részeket felvegyék, az összes hó elolvadt. Így végül Iñárritunak változtatni kellett a tervein, ha időrendben akart forgatni továbbra is. Nem volt más választása, el kellett tolnia a forgatást egy későbbi időpontba, ugyanis a hó központi eleme az utolsó jeleneteknek. Tom Hardy elárulta, hogy júliusban folytatják a forgatást (gyakorlatilag pár nap múlva). Egyébként a forgatás 2014 szeptemberében kezdődött, tehát hamarosan egy éve, hogy elkezdték a film felvételét. https://www.youtube.com/watch?v=QRfj1VCg16Y De nemsokára elkészül. Az első előzetes mindenkit lenyűgözött, DiCaprio színészi teljesítménye és Emmanuel Lubezki hihetetlen operatőri munkája nagy esélyekkel indul majd az idei Oscar-gálán. Viszont DiCaprio elárulta, hogy ha egy csevegős drámát várnak, akkor sokan csalódni fognak:

Ez egy teljesen új kihívás volt számomra, eddig folyton beszédes karaktereket alakítottam. Ez egy olyan dolog volt, amit mindig is ki akartam próbálni – egy olyan karaktert alakítani, aki szinte nem is beszél. Hogyan közvetítsem egy ember érzelmi utazását szavak nélkül?
Iñárritu is megerősítette, hogy DiCaprio karaktere szótlan:
 Őszintén szólva, miután Leót megtámadja egy medve, teljesen néma karakterré válik: Sok dolog történik szavak nélkül. Számomra ez a filmkészítés eszenciája: nem a szavakra, hanem a képekre, érzelmekre támaszkodva elmesélni egy történetet.
A film 1820-ban játszódik, Hugh Glass (DiCaprio) amerikai telepes történetét meséli el, akit hátrahagy két társa, miután egy medve rájuk ront. Túlélve a medvetámadást, Glass bosszútól fűtve elkezdi felkeresni cserbenhagyóit. De Iñárritu nem csak egy bosszúhadjáratot akart elmesélni, ezért kiegészítette Glass történetét:
A bosszú az az érzés, amit ha véghezviszel, üresen hagy. Nem egy egészséges érzés és nincs beteljesülés. Növeltük a tétet azzal, hogy van egy fia, Hawk, aki egy amerikai őslakosnőtől született. Úgy gondoltam, hogy az apa-fia kapcsolat sokkal bonyolultabb, megvan a beteljesülés, ezáltal nagyobb az empátia.
the_revenant
DiCaprio-t nem csak a dialógus nélküli karakter vonzotta a projekthez, hanem az is, hogy egy teljesen más amerikait is alakíthat:
Próbáltam megragadni egy másfajta amerikai embertípust, akit nem gyakran látni a filmekben. Ez egy törvények nélküli terület volt, még nem vált azzá az Amerikává, amit ma ismerünk.
Technikailag a The Revenant nagyon bonyolult és megterhelő feladatnak bizonyult. Már belemerültek a vágási folyamatokba, de Iñárritu még mindig nem végzett a film utolsó jeleneteivel, amit egy hét napos forgatás során vesznek majd fel Ushuaia-ban, a Tierra del Fuego vidékén, Argentínában, közel a Déli-sarkhoz:
A hó a szemünk láttára olvadt el, első kézből tapasztaltuk meg a globális felmelegedést, később egy olyan helyen terveztünk forgatni, ahol állítólag havazott volna... de ott sok volt a darázs, ezért le kellett állnunk - emlékezett vissza nevetve Iñárritu.
De nem csak az időjárás volt hátráltató tényező. Mivel csak természetes fények mellett forgattak, minden pillanat értékesnek bizonyult egy-egy jelenet felvételekor, ha elrontották a felvételt, akkor másnap kellett megismételniük -mesélte DiCaprio:
Azért, hogy véghezvigyük ezeket a bonyolult jeleneteket, olyan precíznek kellett lennünk, mint a balett táncosoknak. Amikor eljött az idő, hogy felvegyük a jelenetet a tökéletes fényviszonyok miatt, olyan volt, mintha egy mini-színházban játszanánk. Ha elveszítettük azt az egy órát és nem sikerült felvenni a jelenetet, másnap újra ott voltunk. Legtöbbször ezek a helyszínek nagyon távol esőek voltak. Nagyon nagy volt a nyomás, mert tudtuk, hogy egy nap csak egy jelenetet tudunk felvenni, és ha nem sikerült, másnap kezdhettük újra.
revenant-2
Bárhogy is vélekedsz Iñárritu előző filmjeiről, el kell ismerni: a The Revenant az eddigi legnagyobb kihívást jelentő projektje. Vajon a rendező megtudja ismételni előző évi sikereit? Idővel kiderül. A The Revenant leghamarabb az egyik őszi filmfesztiválon mutatkozhat be, már ha Iñárritunak sikerül felvenni az utolsó jeleneteket időben. A film december 25-én kerül majd az amerikai mozikba.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.