Hirdetés

The Surreal Project - magyar found footage horrorfilm készül

|

Lelkes fiatalok kompániája már az utómunkálatokat végzi a filmen.

Hirdetés

Habár a hazai zsánerfilmkészítés már valamelyest kezdi magát összekapni, van egy műfaj, amelynek még mindig nemigen akad jeles képviselője kicsiny országunkban, ez pedig nem más, mint a horror. Hébe-hóba ugyan készülnek a műfajjal zsonglőrködő, nagyközönség színe elé kerülő produkciók (úgymint Lichter Péter Fagyott május című kísérleti filmje, vagy éppen a kvázi-horrorként is felfogható Fehér isten), de még így sem mondható, hogy át lett törve az a bizonyos fal. Majd talán most!

Hirdetés

A The Surreal Project a kortárs horror egyik legelterjedtebb vállfaját, a found footage horrort próbálja magáévá tenni (a found footage egyik alapkövét 1979-ben tette le a Cannibal Holocaust, majd 1999-ben a Blair Witch hozta be a kultúrtudatba). A Szántó Bálint forgatókönyve alapján, Gallai József rendezésében készült film cselekménye egy titokzatos, Suttogó férfi címre hallgató festmény körül bonyolódik, amely festmény tulajdonosait egy démon kezdi el zaklatni. A forgatás lényegi része már befejeződött, jelenleg az utómunkálatok folynak és az alkotók reményei szerint még idén év végén elkészül és közszemlére kerülhet az alkotás. A The Surreal Project-hez egyébként már egy teaser trailer is készült, amit meg is nézhettek:

Az angol nyelven forgott, magyar felirattal készült film főszerepeiben Fecske Dávid, Korcsmáros András (100 Degrees Below Zero, Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát), Dunai Ágota (Spirits in the Dark), Kiss Dávid (Parallel) és Rob Oldfield (World of the Dead: The Zombie Diaries) láthatóak. Szurkolunk, hogy minden a terveik szerint alakuljon! További információkért és képekért csekkoljátok a film hivatalos Facebook-oldalát!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.