Hirdetés

The Walking Dead - ezért kellett Negan áldozatának mennie

|

Hosszú várakozással teli hónapok után Lucille bizony lesújtott, de úgy, hogy azt a premiert egy ideig biztos nem fogjuk feldolgozni.

Hirdetés

Több hónapos várakozás után végre kiderült, hogy kivel végzett brutálisan Negan (Jeffrey Dean Morgan) a The Walking Dead hatodik évadának fináléjában. A régóta várt pillanat nem kicsit volt hű az alapanyaghoz, miközben egy óriásit is csavartak az ikonikus haláleseten. A második epizódot megtekintése előtt érdemes elolvasni a képregény megalkotója, Robert Kirkman nyilatkozatát annak kapcsán, miért is kellett annak történnie, aminek. Ha még nem láttátok a hetedik évad nyitányát (bár akkor miért lennétek most itt?), óriási SPOILEREK következnek, szóval csak saját felelősségre a továbbiakban. 

Hirdetés

A The Walking Dead képregények sokat emlegetett századik számában Lucille Glenn Rhee-re (Steven Yeun) sújtott le, ezáltal sokak fellégeztek, amikor a tévésorozatban Abraham (Michael Cudlitz) húzta a rövidebbet. Érdekességképp fontos lehet megjegyezni, hogy Ford őrmester halála az alapanyagban jó pár számmal Negan érkezése előtt történt, ám a szériában Denise-t érte hasonló végzet. Abraham brutális halálán nem volt sok időnk rágódni, Daryl jobb egyenese telibe találta Negan-t, mire a Megmentők vezetője ezt megtorolva Glenn-re is lesújtott. Az Entertainment Weekly filmmagazin szerkesztőinek nemrégiben lehetősége nyílt beszélgetni Robert Kirkman-nal, aki kifejtette, hogy miért kellett Glenn-nek is mennie, pláne, hogy a sorozat (ahogy arra előbb is olvashattatok egy példát) gyakran eltér a képregénytől:

"Rengeteg minden következik Glenn halálából a képregényekben. Habár mi folyamatosan megpróbálunk változtatni dolgokon, hogy fenntartsuk a közönség érdeklődését, Rick és főleg Maggie szempontjából számos történés származik belőle, nagyon sok karakter életére van hatással, ezért sajnos lényeges volt, hogy ez a jelenet változatlanul megtörténjen. Sikerült megbeszélnünk bizonyos lehetőségeket, de végül arra jutottunk, hogy Glenn halála elkerülhetetlen a későbbiekre nézve." 

Megtudhattuk továbbá, hogy egy egész egyszerű okból kifolyólag bizony a képregényben sem volt könnyű megválni a karaktertől: Glenn volt az első olyan személy, aki azután halt meg, hogy már megtalálták a sorozathoz az őt alakító színészt, ami különösen megnehezítette Kirkman dolgát, mert onnantól nem egészen egy rajzolt figuraként tekintett rá. Ezzel szemben Abraham-től például jóval azelőtt kellett elbúcsúzni, hogy Cudlitz-ot leszerződtették volna a szerepre. 

"(...) Ez egy kicsit furcsává és nehezebbé tette a dolgokat, de ugyanakkor nem engedhettem meg, hogy befolyásolja a történetmesélést. Egyszerűen tovább kell lépnem és követni a terveket. Ennek ellenére is sokat hezitálok egy-egy sorozatos karakter megölése felett, különösen manapság, hiszen hiányozni fognak ezek az emberek, és közel sem szórakoztató megválni tőlük. De mind egyetértünk abban, hogyha ezt igényli a történet és határozottan jót tesz a szériának, akkor tenni kell, amit tenni kell." 

A The Walking Dead nézettségének jelen pillanatban nem sok minden szab határt, úgyhogy Kirkman minden kétséget kizáróan tudja, mi kell ennek a történetnek. A folytatásban végre bepillantást nyerhetünk Carol és Morgan új helyzetébe, valamint megismerkedhetünk Ezekiel-lel és Királyságával, tigriséről nem is beszélve. Mindenképp érdekes évadnak nézünk elébe, ami reményeink szerint végig kitart az első epizódban tapasztalt lendülettel.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.