Hirdetés

The Walking Dead - Steven Yeun és Scott Gimple beszéltek Glenn sorsáról

|

Hirdetés

SPOILERES TARTALOM: Ne olvass tovább, ha még nem láttad a The Walking Dead 6. évadának 7. epizódját! A The Walking Dead "Heads Up" (Fel a fejjel) című epizódjában, egy hónapos várakozás után, végre kiderül, hogy Glenn túléli-e a zombi horda közé zuhanást vagy végleg elbúcsúzhatunk a karaktertől. A 6. évad 3. része óta találgatnak már a rajongók, most pedig az egyik legnépszerűbb és legvalószerűbb teória igazolódott be. Glenn közvetlenül Nicholas alá esett, ezzel emberi pajzsot nyújtva a fanfavorit karakter számára, aki így be tudott mászni egy szemetes konténer alá és kivárhatta amíg a járkálók tovább állnak. A Glenn-t alakító Steven Yeun egy videóüzenet erejéig feltűnt a The Walking Dead-et követő reklámblokkban, amelyben köszönetét fejezte ki a nézők irányába:

Figyelemmel követtem mindent, amit mondtatok és nagyon sokat jelentett a támogatásotok és az aggodalmatok Glenn felé. A The Walking Dead-nek van a világ legjobb rajongótábora, én pedig örülök, hogy visszatérhettem.
Yeun és Gale Anne Hurd, illetve Scott Gimple producerek szintén feltűntek a sorozatot követő kibeszélő műsorban, a Talking Dead-ben is, ahol Hurd a titoktartás nehézségeiről beszélt:

Egyszerűen őrület. A sorozaton dolgozó embereknek titoktartási szerződéseket kell aláírniuk, ebben az esetben pedig még azt is megkérdeztük tőlük, hogy szoktak-e álmukban beszélni? Ha a válasz igen volt, akkor felajánlottunk, egy kis ragasztószalagot. -mesélte nevetve

Steven Yeun azt is bevallotta, hogy kissé el kellett zárkóznia a külvilágtól, hogy fenntartsa a rejtélyt:

Nem jártam ki túl sokat. Az ételt is inkább rendeltem, szóval a lakásom úgy néz ki, mint valami guberáló otthona. Megkönnyebbültnek és hálásnak érzem magam. Kicsit sajnálom, hogy nem mondhattam el senkinek, néhány családtagom és barátom biztosan nem áll szóba többé velem. -tette hozzá viccesen Még mindig nem tudom, hogy fogjam fel ezt az egészet... Azt hiszem itt a bizonyíték arra, hogy a világot néha még mindig érdeklik az olyan történetek, ahol a jófiú kerül ki győztesként.
Michael-Traynor-as-Nicholas-and-Steven-Yeun-as-Glenn-in-The-Walking-Dead-Season-6-Episode-3
Scott Gimple showrunner elmagyarázta, hogy azért húzták ilyen sokáig az időt és játszottak a nézők érzéseivel, hogy ők is hasonló lelki állapotba kerüljenek, mint a sorozat karakterei:
A bizonytalanságról szólt ez a történet. Amikor az emberek elhagyják azokat a falakat, akkor nincsenek náluk mobiltelefonok, de még azok a csipogók sem a 80-as évekből. Nem tudhatod, hogy mi fog történni velük, lehetséges, hogy ekkor látod őket utoljára. Fontosnak tartottuk, hogy idén ezt a fajta bizonytalanságot vesézzük ki. Maggie sem tudta, hogy mi lehet Glenn-el, ezért azt akartuk, hogy a közönség is pontosan átérezze a helyzetét.
  Yeun arról is beszélt, hogy Maggie terhessége lehetett az egyik oka annak, hogy a karaktere vigyázott Enid-re:
Az apaság gondolata kétségkívül megváltoztatta, főként abból a szempontból, hogy mennyire szeretné megtartani az emberségét. Egy olyan helyet keres, amit a születendő fiára vagy lányára hagyhat. Az előző évadban Glenn elfogadta Alexandria-t és meglátta benne a lehetséges jövőt.
Hurd nem erősítette meg, de nem is cáfolta azt a rajongói spekulációt miszerint Enid a Farkasok közé tartozna:
Ha olvastad a képregényeket, akkor tudhatod, hogy vannak bizonyos női karakterek, akik nem biztos, hogy azon az oldalon állnak, amelyiken gondolnánk.
093741600_1446025907-normal_twd0603-2787
Gimple elmondta, hogy elképesztette őket a nézők reakciója a Glenn rejtéllyel kapcsolatban:
Rengetegen reagáltak rá és szerintem ez csodálatos. Valóra vált álom egy ilyen kollektív élményt nyújtani, olyasmit amiről egy teljesen idegen emberrel is tudsz beszélgetni. Nagyon sokakat foglalkoztatott a téma, ettől pedig némileg kisebb hely lett a világ.
Yeun egyetértően hozzátette:
Igazán tetszik nekem, hogy közösen élhetünk át egy ilyen élményt... ilyenkor ébredsz rá arra, hogy milyen sok emberre lehetsz hatással, ez pedig olyasmi, amit nem láthatunk mindennap manapság.
Hurd végül azt mondta, hogy szerinte Glenn heves és tartós népszerűségét annak köszönheti, hogy:
Még mindig az a srác, aki azt mondta, Hé te idióta, igen te ott a tankban. Fenntartotta azt az erkölcsösséget, amit semelyik másik karakter nem tudott. Képes volt szerelemre bukkanni a hamvak között. Azt hiszem ez az ártatlanság ad nekünk reményt ebben a diszfunkcionális világban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.