Hirdetés

Tim Burton eredetileg egy horror ikont akart beválogatni Joker szerepére

|

Egészen máshogy festett volna Tim Burton 1989-es Batmanje ezzel a színésszel Joker szerepében.

Hirdetés

Ma már nehéz lenne Jack Nicholson nélkül elképzelni Tim Burton 1989-es Batman filmjét, pedig a rendező fejében egy másik színész neve is megfordult, mielőtt Nicholson-ra esett volna a választás. Burton eredetileg egy horrorfilmes ikont nézett ki a szerepre, akinek szerződtetése valószínűleg sokkal komolyabb hangvételt kölcsönzött volna a filmnek.

Hirdetés

Persze az olykor rajzfilmeket idéző Batman mozi így is rögtön megtalálta közönségét és egy szempillantás alatt klasszikussá vált. Sajnos a folytatásokról ez kevésbé, vagy inkább egyáltalán nem mondható el, de a Batman franchisenak mégis sikerült újra és újra megszereznie Hollywood legkapósabb színészeit. Jack Nicholson mellett olyan nevek szerepelnek a listán, mint Michelle Pfeiffer, Danny DeVito, Christopher Walken, Arnold Schwarzenegger, George Clooney, Uma Thurman, Jim Carrey, Nicole Kidman és még sorolhatnánk.

Tim Burton végig biztos volt abban, hogy Michael Keaton-t akarja megszerezni Bruce Wayne szerepére, ám a szuperhős ősellenségét eredetileg egy kevésbé ismert színésszel akarta megformáltatni. Ez a figura inkább a horror rajongók körében ismert, hiszen ő szolgáltatta Chucky hangját a Gyerekjáték filmekben. Az úriember nem más, mint Brad Dourif, és ő volt Burton első számú kiszemeltje Joker szerepére. Most maga a színész osztotta meg ezt a kis érdekességet, állítása szerint maga Burton ajánlotta fel neki a lehetőséget:

"Összefutottunk Tim Burton-nel egy repülőn és be akart válogatni a szerepre, de végül [a stúdió] nemet mondtak rá."

Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy Dourif-nak alkalma lett volna egy Batman filmben szerepelni. A következő történet szintén Burton-höz fűződik, aki kiteljesíthette volna a trilógiáját a Mindörökké Batmannel, ám Joel Schumacher végül a helyére lépett. Mielőtt ez megtörtént, a korábbi rendező ismét megkörnyékezte Brad Dourif-ot egy szereppel kapcsolatban, ekkor már Madárijesztőként szerette volna látni. A színész ezután nem került egyetlen Batman film közelébe sem, de most a rajongók ismét csámcsoghatnak azon, hogy "mi lett volna ha?".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.