Hirdetés

Todd Phillips már írja a Joker folytatását

|

Legalábbis erről suttognak jelenleg Hollywood háza táján.

Hirdetés

A 2019-es év egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy az elsősorban olyan vígjátékairól híres Todd Phillips, mint a Másnaposok vagy a Terhes társaság a DC képregények ikonikus antagonistájáról, Jokerről készített filmet. Méghozzá nem is akármilyet: Joaquin Phoenix alakításával az élen nem csak az egyik legjobban sikerült képregényadaptációt láthattuk, de az alkotás a maga 2 elnyert Oscarjával komoly szakmai elismerésben is részesült. Most pedig minden jel arra utal, hogy megkezdődtek a második felvonás munkálatai.

Hirdetés

A készítők korábban azt mondták, hogy a Jokert eredetileg egyetlen, önálló filmnek tervezték, viszont a finálé fényében egyáltalán nem volt ördögtől való ötlet az esetleges folytatás. A The Hollywood Reporter értesülései szerint az első rész rendezőjének és társírójának pedig nem csak elképzelései vannak a figura jövőjéről, de a Warner Bros. már alá is írt az alkotóval a második részre. Ami változás lesz a 2019-es filmhez képest az az, hogy Phillips immáron nem "csak" társíróként vesz rész a kreatív folyamatokban, hanem teljes egészében az ő víziója alapján készül a forgatókönyv. Mindezt amellett, természetesen, hogy a rendezői székbe is visszaülne.

Közvetlenül a Joker debütálása után Phillips egyébként maga is azt nyilatkozta, hogy jelenleg nincs tervben a folytatás, de reménykedett abban, hogy a stúdió megfelelő időt fog adni a "hogyan tovább" kigondolására. Továbbá azt is elárulta akkoriban a filmes, hogy csak akkor vetné bele magát a projektbe, ha olyan tematikus, és mélyebben futó rezonanciát tudna megalkotni a folytatással, mint amely az eredeti filmet is erőteljessé tette. Phillips úgy fogalmazott, hogy a legtöbb általában az eseményeket belobbantó szikrát viszi vászonra, míg a Joker a puskapor történetét mesélte el.

Szerintetek érdemes lenne folytatni a 2019-es Jokert?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.