Hirdetés

Hangulatos előzetest kapott a Tolkien életrajzi film

|

Egy történet a szövetség megszületéséről.

Hirdetés

A Fox Searchlight Pictures már egészen 2013-óta igyekszik összehozni egy életrajzi filmet a huszadik század egyik legnagyobb hatású írójáról, J.R.R. Tolkienről, akinek a nevéhez minden idők egyik legfontosabb fantasy eposza, a Gyűrűk Ura és annak megannyi mellékszála kötődik. Az író sosem rejtette véka alá, hogy a regényeiben elmesélt történetekre nagy hatással voltak az első világháború során általa megtapasztalt borzalmak, ez pedig az alábbi felvételekben is megmutatkozik. 

Hirdetés

A szimplán csak Tolkien névre keresztelt biopic legelső előzetese bár nem mutat sokat, mégis tökéletesen alapoz meg a hangulatnak, hiszen már most kiváló egyensúlyt teremt a reménytelenség és a remény között, így a címszereplőt játszó Nicholas Houltnak, valamint az író élete szerelmét alakító Lilly Collinsnak feltehetőleg nem lesz nehéz dolga, mikor a szemünk elé tárják Középfölde megszületésének eddig még el nem mondott regéjét. A Stephen Beresford (Pride) és David Gleeson (The Front Line) által írt mozi, legfőképp az író életének legmeghatározóbb pillanataira fog koncentrálni, emellett viszont úgy fest, hogy valami sokkalta mélyebb, ámde nem kevésbé fontos dolgot is igyekszik majd elmesélni a fantasy műfajának úttörőjéről. 

A Tolkien 2019. május 10-én mutatkozik be az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.