Hirdetés

Tom Cruise elbukhatja a filmes űrversenyt

|

Hiába próbált meg elsőként filmet készíteni az űrben, két orosz már jövő hónap elején útnak indul a végtelenbe.

Hirdetés

Nagy visszhangot váltott ki annak idején Tom Cruise ambíciója, miszerint elsőként akar bevonulni a filmtörténelembe, aki valóban az űrben készít egy filmet. Tekintve, hogy mennyire komolyan gondolja Cruise az ilyen elsőre hajmeresztőnek tűnő célkitűzéseket, nem is vonta senki kétségbe, hogy ő lesz a filmtörténelem úttörője. Az más kérdés, hogy a Luna Park projektről síri csend honol már hosszabb ideje, de a legfrissebb értesülések szerint továbbra is tervben van a megvalósítás Cruise-ék részéről.

Hirdetés

Ahogy azonban annak idején a nemzetközi űrversenyt, úgy most ezt a rekordot is bukhatják az USA képviselői, ugyanis jövő hónap elején Klim Shipenko direktor, valamint Yulia Peresild színésznő kettesben fognak kiruccanni a végtelen űrbe, hogy 12 napot forgassanak az angolul a The Challenge címre hallgató filmhez. A Szojuz MS-19 a kazahsztáni Bajkonurból fog indulni október 5-én, amit élőben fognak közvetíteni Oroszországban, majd egy a Föld körül keringő űrállomásra érkeznek, ahol megkezdődhet a forgatás. Peresild színésznőn kívül természetesen a stábot navigáló asztronauta pilóták is felbukkannak majd az űrfelvételeken.

Az űrutazáshoz mind a színésznőnek, mind a direktornak intenzív tréningen kellett átesnie. Amikor a nehézségekről faggatták, Peresild leginkább azzal viccelődött, hogy meg kellett tanulnia kisminkelnie magát, mivel az űrállomáson nem lesznek ott a sminkes kollégák, akik segítségére szoktak lenni a Földön.

Shipenko leghíresebb darabja idáig a magyarul is megjelent Parasztvakítás volt, melyben egy elkényeztetett gazdag ifjút úgy leckéztet meg az apja, hogy visszaküldi őt az időben a 19. századi cári Oroszországba. Persze a környezet mesterséges, és a falu lakói is mind színészek, de az egész annyira autentikus, hogy a végére még az eleinte kétkedő ifjonc is elfogadja, hogy hanyag viselkedése miatt megbüntették őt az égiek. A Parasztvakítás az orosz filmtörténet legnyereségesebb projektje lett, ám Shipenko hamarosan azzal is elbüszkélkedhet, hogy az első orosz rendező lesz, aki az űrben forgathatott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.