Hirdetés

További Harry Potter-filmek a láthatáron?

|

A kis túlélő univerzuma is tovább bővülhet a továbbiakban.

Hirdetés

J.K. Rowling gyermeke Harry Potter meghatározó alakja volt az elmúlt két évtized (öregszünk!!!) szórakoztatóiparának. A filmeket gyártó Warner Bros mostantól pedig még inkább a kezében igyekszik tartani a gyeplőt.

Hirdetés

A stúdió ugyanis kinevezte a korábban a Warner nagy-britannia és írországi marketing főnökét, Polly Cochrane-t a Harry Potter Global Franchise Developement Team (röviden: HPGFDT) élére, amelynek a feladata minden a Rowling világából merítkező termék és szolgáltatás koordinálása. Ebbe nem csak a (leendő) filmek, hanem a kalandparkok, vagy a Pottermore oldal is beletartozik, de a most egyébként botrányoktól sem mentes (Hermione fekete!!! Skandallum!!!) Harry Potter és az elátkozott gyermek színházi produkció már nem tartozik ide.

Ez természetesen magával vonja annak is a kérdését, hogy számíthatunk e újabb filmekre, elvégre Harry Potter univerzuma legalább annyira szerteágazó, mint egy messzi-messzi galaxis, és itt a jogokkal sincs olyan irányú probléma, mint Középfölde esetében. Novemberben érkezik a Legendás állatok és megfigyelésük, amelynek forgatókönyvéért maga az írónő felelt és amelyet a tervek szerint még két másik epizód fog követni. Amennyiben sikeres lesz, csodálkoznánk, ha a Warner itt megállna, már csak azért is, hiszen az egyik legsikeresebb szériája, kritikailag és anyagilag egyaránt és akkor a merchandise-ingról még nem is beszéltünk. Ugyanakkor Rowlingnak is nyilvánvalóan lesz beleszólása abba, hogyha esetleges spin-offokban, antológia-mozikban gondolkoznak a fejesek (egy Dumbledore-Grindelwald sztorit megnéznénk), abból mi valósuljon meg, vagy pár év múlva esetleg számíthatunk egy folytatásra, amelyben az eredeti szereplők csak beköszönnek.

Mindenesetre november 18.-án (mi már 17.-én) visszatérhetünk Rowling varázsvilágának egy teljesen más korszakába, teljesen új szereplőkkel, hiszen annak a Göethe Salmandernek az amerikai kalandjait követhetjük nyomon, akinek később a tankönyvéből megannyi roxforti nebuló tanult. Ti szívesen néznétek további kalandokat a varázsvilágban akár jól ismert, akár vadonatúj szereplőkkel? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.