Hirdetés

Trailer elemzés: Doctor Strange az őrület multiverzumában

|

A Super Bowl alatt megjelent trailer megfejtése valószínűleg még a harcedzett képregényolvasók tudását is megdolgoztatja.

Hirdetés

Berúgta az ajtót a Doctor Strange az őrület multiverzumában második előzetese az idei Super Bowl alatt, és most már tisztán látszik, hogy nem vezet félre minket a teljes cím, hiszen minden bizonnyal még a képregényekben jártas nézők is kapkodhatták a fejüket az események láttán. Külföldi források és a saját információink segítségével szeretnénk támpontot nyújtani, hogy mégis miket mutatott meg pontosan a trailer, és ezeknek milyen hatása vagy következménye lehet majd a májusban érkező filmben. Kezdjünk is bele.

Hirdetés

Doctor Strange rémálma

A trailer Strange (Benedict Cumberbatch) narrálásával indít, melyben visszatérő álmokról panaszkodik. Láthatunk közben egy koponyákkal körbevett Sanctum Sanctorumot is, amin leginkább az új rendező, Sam Raimi keze érződik, hiszen a direktor a Pókember-trilógia mellett az Evil Dead széria, vagy a Pokolba taszítva című horrorfilmjeivel vált népszerűvé. Érdemes felkészülni arra, hogy ezek a látomások nem egyszerű rémálmok, hanem konkrétan az Álom Dimenzió valósága - egy a multiverzum végtelen dimenziója közül.

Kamar-Taj bukása

A trailer során végig kapunk képeket arról, amint a Kamar-Tajt támadás éri - és nagyon úgy tűnik, hogy hiába sorakozik fel a varázslók színe-java, még ez sem elég a misztikus erők visszaveréséhez. Egy ponton konkrétan egy koromfekete felhő telepedik rá a templomra, melynek rémséges tartalmát még a trailer sem merte megmutatni.

America Chavez, az új hős és a képességei

Ebben a filmben fog debütálni a képregényhős, America Chavez (Xochitl Gomez), akinek felbukkanása nem véletlen: képes portálokat nyitni a multiverzum világai között, ami kapóra fog jönni Strange-nek, hogy megmentse a multiverzumot. A trailer egy jelenetében America Chavez még egy multidimenzionális, múmiára hajazó szörnnyel is farkasszemet néz, melytől nem igazán riad vissza. America Chavez a portálok megnyitásán túl képes repülni és nagyon jó állóképességgel is rendelkezik.

Védelmező Strange is felbukkan

Még a legelső trailerben mutatkozott be az igencsak gonosznak ígérkező Strange variáns, de a friss előzetesből az is kiderült, hogy nem csak ő lesz az egyetlen Strange a multiverzumból, aki tiszteletét teszi az új filmben. A trailerben épp, hogy csak ki lehet szúrni a Multiverzum Védelmezőjét, ellenben a Super Bowlos reklám spotban már rendes képet is kaphatunk a fekete-vörös szerkóban harcoló karakterről.

Dr. Christine Palmer esküvője

Azt már korábban megerősítették, hogy Rachel McAdams karaktere is visszatér a Doctor Strange 2-be, és nagyon úgy tűnik, hogy Strange egykori szerelme továbblépett Thanos csettintését követően (ki is okolhatná ezért 5 év után?). Ez a jelenet minden bizonnyal a film elején kerül bemutatásra, és önreflexióra késztetheti Strange-et, amiért lemondott szerelmi életéről a Legfőbb Varázsló pozícióért cserébe - amely dilemmát a What if… című sorozat bontott ki egy egész epizódon keresztül.

Rintrah a Kamar-Taj őrzője

A már fentebb említett Kamar-Tajot fenyegető veszély közben egy minotauruszhoz hasonlító karaktert is láthatunk hátulról, aki Rintrah névre hallgat. Ő a képregényekben Strange szárnysegédje, egy darabig még tanítványa is, és ami a legfontosabb, hogy egy másik valóságból származik. Vajon a Nincs hazaút bűbájakor vagy utána kerülhetett át Strange dimenziójába? Ezt bizony a trailer nem válaszolja meg.

Doctor Strange vádlottként bilincsben

A trailer közepe tartogatja a legtöbb újdonságot az előző videós ízelítőhöz képest. Strange-et bilincsbe verik a multiverzum ellen elkövetett bűneiért, és azt is láthatjuk, hogy Ultron kinézetére hajazó Vasember robotok kísérik őt a tárgyalásra. Ez már alaposan megtámogatja azokat a pletykákat, miszerint egy Vasember variánst is láthatunk majd a filmben, akit állítólag Tom Cruise kelthet majd életre.

Az Illuminátus és egy régi ismerős felbukkanása

Újabb fontos szervezet mutatkozik be a Marvel Filmes Univerzumában, ami viszont első blikkre merőben másként fog működni, mint a képregények hasábjain. Az Illuminátus a bolygó legnagyobb hőseinek titkos csoportja volt, akik a képregények fővalóságát akarták megóvni, itt azonban úgy tűnik, hogy az egész multiverzum egybentartása a szent küldetésük. A trailer legnagyobb fordulata is ehhez a szekvenciához kapcsolódik, hiszen bár csak hátulról látjuk az Illuminátus szószólóját, Patrick Stewart rajongói rögtön felismerték a hangját. X Professzor, üdv a buliban!

Egy titokzatos lángoló figura

A mutánsok kapuja X Professzor jelenlétével megnyílik, és egy következő képsorozatban talán a Fantasztikus Négyes egyik tagját is viszont láthatjuk. Egy lángoló, repülő alakot láthatunk, aki egy ponton még Skarlát Boszorkánnyal is összetűzésbe kerül. X Professzor után nem lenne meglepetés, ha az Emberi Fáklyát látnánk ezekben a jelenetekben, de lehet akár a pletykált Vasember-variáns is, akit Tom Cruise alakíthatna (régen ő is esélyes volt a szerepre, de Robert Downey Jr. elhappolta előle).

A valódi gonosz

Az új trailer alaposan elbizonytalanított minket, hogy valóban Strange gonosznak tűnő variánsa lesz a nagy ellenség a Doctor Strange 2-ben. A legominózusabb dialógus Wanda Maximofftól hangzik el, aki azon tanakodik, hogy miért állítják be Strange-et hősnek egy egész multiverzumra kihatással lévő bűbáj után, míg őt ennek töredék részéért máris megvetik, és gonosznak állítják be. Ezt követően kapunk még jelenetet arról, amikor Wanda és Skarlát Boszorkány is egyszerre vannak jelen, úgyhogy akár egy gonosz variáns megjelenésére is van esély. Ez már csak azért is tűnik reális forgatókönyvnek, ugyanis a trailer végén egy legyőzött Wandát láthatunk. Wanda márpedig a Marvel Filmes Univerzum egyik legerősebb karaktere - ki más is lenne képes felülkerekedni, ha nem egy másik Wanda/Skarlát Boszorkány?

Zombi Strange és Rémálom

Az előzetes utolsó képkockái igencsak felkavaróak. Elsőre konkrétan úgy tűnik, mintha egy nyolckarú Strange emelkedne ki egy sötét masszából, amit a már korábban emlegetett TV-reklám magyarázhat meg, amiben egy zombi variáns Strange-et láthatunk. Ugyanakkor még az is előfordulhat, hogy ezek nem aktuális variánsok, hanem egy újabb kozmikus erejű karakter kivetülései. A legelső blokkban már felemlegettük az Álom Dimenziót, amelynek uralkodója a Rémálom nevet viseli, akivel Strange sokszor összecsapott már a képregényekben. Ez a karakter történetesen képes lehetne arra, hogy Strange-hez és Wandához hasonló erejű hősöket a saját valóságában ejtsen csapdába.

Mint láthatjátok, rengeteg mindent sikerült belesűríteni az új két és fél perces anyagba, és minden bizonnyal mind mi, mind a külföldi szaklapok átsiklottak több részlet felett. Teljes a bizonytalanság, a lehetőségek száma viszont végtelen, úgyhogy a Pókember: Nincs hazaút után tényleg úgy ülhetünk be a mozikba, hogy még csak elképzelésünk sincs, mire számítsunk. És ez történetesen nagyon jó dolog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.