Hirdetés

Trónok harca - A Lannister-ek és a Tyrell-ek feszülnek egymásnak a 6. évadban

|

Hirdetés

Mivel az HBO nagyra becsült szériája, a Trónok harca utolérte George R.R. Martin ötödik könyvét is, a producerek most különösen titkolózóak az új évaddal kapcsolatban. Nem fedték fel egyetlen új színész csatlakozását sem az idei Comic-Conon, ahogyan azt a korábbi években tették, és néhány pletykától és casting hírtől eltekintve, a rajongók többnyire a sötétben tapogatóznak a 6. évad kapcsán. Diana Rigg színésznő, akit Lady Olenna Tyrell szerepében láthatunk a Trónok harcában, most egy interjú során elhintette, hogy hamarosan konfliktusba kerül a Lena Headey által alakított Cersei Lannisterrel, majd azt is hozzátette, hogy mennyire szeretne egy közös jelenetet Peter Dinklage-el és az ő karakterével, Tyrion Lannister-el.

Hamarosan lesz egy nézeteltérésem Cersei-vel és nagyon jó lesz. Sajnos Peter-el [Dinklage] még nem volt alkalmam együtt játszani, pedig annyira csodálom, igazán remek színész. Talán majd a jövőben valamikor. Biztos vagyok benne, hogy a legjobbat hozná ki belőlem!
Ha esetleg még nem végeztél volna a Trónok harca 5. évadával, akkor itt most meg kell, hogy állítsalak, ugyanis SPOILERESEN folytatjuk tovább. Szóval, Diana Riggs a 3. évadban csatlakozott a sorozathoz, amikor unokáját, Margaery-t (Natalie Dormer) eljegyezték Joffrey királyhoz (Jack Gleeson). Később, a 4. évadban kiderült, hogy ő segített Petyr "Kisujj" Baelish-nek (Aidan Gillen) megmérgezni Joffrey-t a saját esküvőjén, amiről a Lannister-ek még azóta sem szereztek tudomást. Lehetséges tehát, hogy a konfliktus oka éppen az lesz, hogy fény derül az igazságra. Ami Cersei-t illeti, sosem volt túlságosan oda Margaery-ért, az 5. évadban pedig szövetséget kötött egy vallásos vezetővel, High Sparrow-al (Jonathan Pryce), aki letartóztatta Margaery testvérét, Loras-t (Finn Jones) homoszexualitása miatt. Margaery-t szintén bebörtönözték, mert hamisan tanúskodott a bátyja védelmében, így Cersei győzelme teljesnek tűnt, ám terve végül visszájára sült el. Cersei unokatestvére, Lancel Lannister, a Sparrow egyik követője elismerte vérfertőző viszonyát az egykori királynővel, ami Cersei letartóztatásával és nyilvános megalázásával járt.
GoT-S5E10-Cersei
Mivel Diana Rigg azt mondta, hogy "hamarosan lesz" a Cersei/Olenna konfrontáció, úgy tűnik, hogy magát a jelenetet még nem forgatták le, így kíváncsian várjuk, hogy vajon az évad melyik szakászában lesz majd mindez látható. Az 5. évad végén Loras és Margaery még mindig a börtönben ültek, szóval nagyon is lehetséges, hogy Olenna azon lesz, hogy kiszabadítsa unokáit. Persze erre tett már egy próbát a High Sparrow lefizetésével, de az nem sült el túl jól. Az előző évadban azt is ki lehetett következtetni, hogy Baelish segített Cersei törvény elé állíttatásában, szóval kíváncsian várjuk, hogy miként fogja ez befolyásolni az Olenna Tyrell-el való kapcsolatát. Az új szezonban olyan karakterek is vissza fognak térni, akiket már egy jó ideje nem láthattunk. Kezdésnek ott lesz Bren Strak (Isaac Hempstead-Wright), akit egy teljes évados kihagyás után láthatunk viszont. Brynden Tully, azaz a Fekete hal (Clive Russel), aki már a Vörös Nász óta nincs színén szintén visszatér, Yara-val (Gemma Whelan), Theon Greyjoy testvérével egyetemben. Az új csatlakozók között ott van Ian McShane, akinek szerepét homály fedi, Pilou Asbaek, aki a pletykák szerint Euron Greyjoy-t alakíthatja majd és Max von Sydow, mint a Háromszemű Holló. Richard E. Grant és Essie Davis egy színészi társulat tagjaiként szerepelnek majd, akik Westeros híres figuráit keltik életre. Melléjük csatlakozik még James Faulkner, Samantha Spiro és Rebecca Benson, akik Samwell Tarly (John Bradley) szüleit és testvérét játszák el. Mi a véleményetek a Trónok harca legújabb fejleményeiről?
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.